• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 2 Μαΐου 2017

    Ένας Σαββίδης λατρεύει τον Αλέξη Τσίπρα

    Πηγή: imerodromos.gr

    Ο κύριος Ιβάν Σαββίδης, μεγαλοεπιχειρηματίας, είναι μεγάλος θαυμαστής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Μιλάμε για τέτοιο θαυμασμό που αισθάνθηκε την ανάγκη να τον δηλώσει δημοσίως και μεγαλοφώνως. Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, όπου η εταιρεία ΣΕΚΑΠ απαλλάχθηκε με τροπολογία από πρόστιμα ύψους 38 εκατ. ευρώ για λαθρεμπορία (που διαπιστώθηκε πριν περιέλθει στην κατοχή του Ιβάν Σαββίδη). 

    «Αν εγώ θα έκανα μια πολιτική ή προεκλογική συζήτηση θα ήθελα μονάχα να πω με μια λέξη: «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος. Της επόμενης ημέρας. Αυτός έχει τη μικρότερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Ιβάν Σαββίδης, σε συνέντευξη του στο protothema.gr.

    «Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό  ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω», είπε ο κύριος Ιβάν Σαββίδης και δήλωσε «100%» υποστηρικτής του πρωθυπουργού. 

    Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Σαββίδης ανακοίνωσε ότι ακόμα και μέσα στο Μαϊο θα γίνει ιδιοκτήτης κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού (θυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, ο κύριος Σαββίδης ελέγχει ή συμμετέχει σε «επενδύσεις» όπως: ΠΑΟΚ, Μακεδονία Παλλάς, λιμάνι Θεσσαλονίκης, ΣΕΚΑΠ κτλ). 

    Ορισμένες παρατηρήσεις: 


    • Ο κύριος Σαββίδης μπορεί να θαυμάζει όποιον θέλει και να το δηλώνει και δημόσια. Ότι ο δημόσιος βίος έχει φτάσει στο σημείο να ανέχεται τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις από μεγαλοεπιχειρηματίες είναι, βέβαια, μια άλλη υπόθεση, που «παλιά» τη λέγαμε έτσι: ολιγαρχία – διαπλοκή – κράτος – καπιταλισμός. Τώρα όμως αυτά δεν ισχύουν γιατί έχουμε «πρώτη φορά Αριστερά»… 
    • Ο κύριος Τσίπρας μπορεί να αισθάνεται περήφανος για τους υποστηρικτές του. Τώρα, μετά την τρόικα, τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους Αμερικάνους, προστέθηκε και ο κύριος Σαββίδης. Πού είναι το κακό; 
    • Ο κύριος Σαββίδης δηλώνει έτοιμος να γίνει και ιδιοκτήτης ΜΜΕ. Φανταζόμαστε πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον θαυμασμό του για τον κύριο Τσίπρα. Είμαστε σίγουροι, δε, πως όταν γίνει ιδιοκτήτης ΜΜΕ, καταπνίγοντας τη λατρεία του για τον Τσίπρα, ο σταθμός του θα προσφέρει αμερόληπτη ενημέρωση στον ελληνικό λαό. 
    • Οι αντιδράσεις κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν πως «ζηλεύουν» λιγουλάκι. Θα ήθελαν ανάλογες δηλώσεις θαυμασμού για τα κόμματα τους από μεγαλοεπιχειρηματίες. Ή μήπως, σύμφωνα με τη δική τους πολιτική λογική, ένας ολιγάρχης δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει τα συναισθήματα του, βρε αδερφέ;… 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ένας Σαββίδης λατρεύει τον Αλέξη Τσίπρα Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top