• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 23 Μαΐου 2017

    Φοιτητικές εκλογές: Ψηφίζουμε ΕΑΑΚ, για τη διεκδίκηση και την επιβολή των σύγχρονων αναγκών της σπουδάζουσας νεολαίας για μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες

    Γράφει η Ηρώ Μαλεφάκη
    Πηγή: prin.gr

    Στις 24 Μάη διεξάγονται φέτος οι φοιτητικές εκλογές, ακριβώς μετά τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές πόλεις της επαρχίας. Με φόντο την πιο βάρβαρη επίθεση στο παρόν και το μέλλον της νεολαίας με την ψήφιση του 4ου μνημονίου και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι εκλογές είναι μια μάχη που δεν πρέπει να χαρίσουμε σε κανέναν, αλλά η νεολαία να πάρει πολιτική θέση και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής.

    Οι φοιτητικές εκλογές στην επαρχία έρχονται σε πιο έντονη αναμέτρηση με το ρεύμα απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών και αγώνων και γι’ αυτό κρίνεται επιτακτικό να επανανοηματοδοτηθούν σε μια κατεύθυνση αναζωογόνησης τους. Η ΕΑΑΚ είναι η μόνη δύναμη εντός των φοιτητικών συλλόγων που δε φοβάται να έλθει σε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες της φοιτητικής νεολαίας και να δώσει αγωνιστική διέξοδο σε αυτές, με όλες τις αντιφάσεις της, ακόμη και στις σχολές της περιφέρειας με δυσμενείς συσχετισμούς. Παρόλες τις δυσκολίες σε πόλεις σαν την Κοζάνη, σε ένα πανεπιστήμιο που βασικές πτυχές του επιχειρηματικού πανεπιστημίου (επώνυμες έδρες ΔΕΗ, σύνδεση με τοπική επιχειρηματικότητα) έχουν περάσει, η ΕΑΑΚ καταφέρνει, με τις όποιες αδυναμίες, να φέρει τις συλλογικές διαδικασίες και τις φοιτητικές διεκδικήσεις  στο προσκήνιο, κάτι που σημαίνει ότι, ακόμη και στις δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες, η ΕΑΑΚ μπορεί να παρεμβαίνει, να εμπνέει ,να συγκροτεί, να μαζικοποιεί τις συλλογικές διαδικασίες και να έρχεται σε ωσμωση με τις ανησυχίες των πιο πρωτοπόρων κομματιών της νεολαίας. Είναι η μόνη δύναμη που στοχεύει στην ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων πανελλαδικά. Για συλλόγους ικανούς να προασπίζουν τα συμφέροντα της πληττόμενης σπουδάζουσας νεολαίας, για τη διεκδίκηση και την επιβολή των σύγχρονων αναγκών της για μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες. Με κύτταρο τους ανασυγκροτημένους φοιτητικούς συλλόγους, μόνο έτσι μπορεί να συγκροτηθεί ένα πολιτικό φοιτητικό κίνημα ικανό να αναμετρηθεί με το βάθος και την ένταση της επίθεσης ενάντια σε πόλεμο, φασισμό, κυβερνήσεις, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο, πλάι σε ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα.

    Έτσι, η ΕΑΑΚ καλείται στις φοιτητικές εκλογές να εκφράσει και να αποτυπώσει πανελλαδικά εκείνο το ρεύμα της μαχητικής αμφισβήτησης και ανατροπής της αστικής πολιτικής εντός των σχολών και σκιαγράφησης ενός άλλου δρόμου. Να δώσει διέξοδο στη νεολαία που δε χωράει στο ρεαλισμό των 400 ευρώ και της μαζικής ανεργίας, που δεν αρκείται στο σκοτάδι εργασιακού μεσαίωνα, την ηττοπάθεια και την υποταγή. Επειδή οι υπάρχοντες συσχετισμοί δύναμης εντός των σχολών δεν εκφράζουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες της σπουδάζουσας νεολαίας, στις 24 Μάη διαλέγουμε πλευρά, παίρνουμε θέση! Πρέπει να απαντήσουμε ότι το παρόν και το μέλλον μας ανήκουν! Ψηφίζουμε αγωνιστικά! ΕΑΑΚ παντού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Με δυνατούς, ανασυγκροτημένους συλλόγους και με ενδυναμωμένη ΕΑΑΚ να γίνει ξεκάθαρο πως η νεολαία θα είναι στην πρώτη γραμμή των ερχόμενων μαχών!
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Φοιτητικές εκλογές: Ψηφίζουμε ΕΑΑΚ, για τη διεκδίκηση και την επιβολή των σύγχρονων αναγκών της σπουδάζουσας νεολαίας για μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top