• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

    ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: ΟΧΙ στα νέα μέτρα, το σύνθημα στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    Την αντίδρασή τους ενάντια στα μέτρα του 4ου μνημονίου διατράνωσαν οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), που πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Πάρκο της Πτολεμαΐδας και στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
     
    Video: kozan.gr
    «Το 4ο μνημόνιο φορτώνει νέο πακέτο μέτρων στις πλάτες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους και περιλαμβάνει προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους», κατήγγειλε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ), Γιώργος Κουδούνας,. Προπάντων, πρόσθεσε, είναι μέτρα μόνιμα, που αθροίζονται σε όσα έχουν ήδη νομοθετήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της θωράκισης δηλαδή και της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Είναι μέτρα που «σφίγγουν την πρέσα» στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού και θα οδηγήσουν στη φτωχοποίηση χιλιάδων ακόμα λαϊκών νοικοκυριών, που παλινδρομούν μέχρι σήμερα στα στατιστικά όρια της φτώχειας». 
    Κατήγγειλε επίσης την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την μετατροπή των εργατοϋπαλλήλων σε δούλους και προειδοποίησε ότι η ζωή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα γίνει ακόμα χειρότερη μετά την ψήφιση και την εφαρμογή αυτών των μέτρων, με τη μείωση του αφορολόγητου, το τσάκισμα των συντάξεων, τη σφαγή των επιδομάτων και τις νέες ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Κι αυτό είναι κάτι που καμιά ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να το αντιστρέψει, πολύ περισσότερο να το αναιρέσει. Αντίθετα, ακόμα κι αν υπάρξει ανάπτυξη, έστω και αναιμική, η διατήρησή της προϋποθέτει συνέχιση και επέκταση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, βάθεμα της εργασιακής εκμετάλλευσης, «ξεπάτωμα» χιλιάδων ακόμα αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και μικρομεσαίων αγροτών, για να κατακτά το κεφάλαιο νέα κερδοφόρα πεδία δράσης.

    Το πολυνομοσχέδιο, που συζητιέται και ψηφίζεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε, συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και ως τέτοια πρέπει να απαντηθεί από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η νέα συμφωνία, το 4ο Μνημόνιο της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» περιέχει άκρως αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που και προσωρινά δεν είναι και θα προστεθούν στα προηγούμενα αυξάνοντας εκθετικά τα δεινά για τους εργαζόμενους, για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.

    Υπογράμμισε τέλος ότι πρέπει να δυναμώνει το ρεύμα στο κίνημα που παλεύει σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. «Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: ΟΧΙ στα νέα μέτρα, το σύνθημα στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top