• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

  38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Τη νοθεία και τα εκφυλιστικά φαινόμενα καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία»

  Από την έναρξη του Συνεδρίου
  Πηγή: 902.gr

  Συνεχίζεται και σήμερα το 38ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ το οποίο ξεκίνησετη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Μάη.

  Οι ταξικές δυνάμεις αποχώρησαν από την διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων καταγγέλλοντας τις νοθείες, τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τις αδιαφανείς διαδικασίες.

  Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει: «Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού με επικεφαλής τις δυνάμεις του ΕΚΑΜΕ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) κλπ με τις γνωστές μεθοδεύσεις - διπλοψηφίες, μεταφορές ψηφοφόρων από σωματείο σε σωματείο, συμμετοχή σωματείων σφραγίδων με αδιαφανείς διαδικασίες κ.λπ. επιχειρούν να δημιουργήσουν για άλλη μια φορά πλαστούς συσχετισμούς και νόθες πλειοψηφίες.

  Χαρακτηριστικά, στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι που αντιστοιχούν σε 18.000 ψηφίσαντες, όταν οι εγγεγραμμένοι στα Συνδικάτα της δύναμης της ΓΕΝΟΠ δεν ξεπερνούν τους 12.000 και στις τρεις εταιρείες της ΔΕΗ... Χαρακτηριστικό δείγμα, μάλιστα, του οργίου νοθείας που προκύπτει από τις καταστάσεις ψηφισάντων των πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουν κατατεθεί στη ΓΕΝΟΠ, είναι ότι οι εγγεγραμμένοι παρουσιάζονται να είναι 21.007, όταν το σύνολο των εργαζομένων σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ - ΑΔΜΗΕ δεν ξεπερνούν τους 18.000, από τους οποίους οι 5.000 περίπου είναι ασυνδικάλιστοι!

  Οι δυνάμεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" κατήγγειλαν με συγκεκριμένα στοιχεία αυτές τις μεθοδεύσεις και τους λόγους για τους οποίους γίνονται.

  Παρ’ όλα αυτά οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προκειμένου να συνεχίσουν να υπηρετούν την πολιτική της απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής ενέργειας που τόσα δεινά έχει φέρει στους εργαζόμενους του κλάδου και στους λαϊκούς καταναλωτές, απέρριψαν τις ενστάσεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας".

  Επίσης, για άλλη μια φορά με αίολα επιχειρήματα δεν δέχτηκαν την εγγραφή του κλάδου του Συνδικάτου Ενέργειας Δ. Μακεδονίας ΣΕΕΕΝ που δραστηριοποιείται στις γραμμές του ΠΑΜΕ.

  Μετά από αυτή την εξέλιξη οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλοντάς τους, αποχώρησαν από την διαδικασία της νομιμοποίησης των συνέδρων δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσουμε όσα μέσα διαθέτουμε προκειμένου να εμποδίσουμε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα.

  Στόχος των δυνάμεων της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", του ψηφοδελτίου που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, είναι να καταγγείλει και να αποκαλύψει στους εργαζόμενους τις δυνάμεις που ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση.

  Να καλέσει, για μια ακόμα φορά, με αφορμή το Συνέδριο, τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της ΔΕΗ να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να ενισχύσουν σε κάθε χώρο δουλειάς τις δυνάμεις που συσπειρώνονται και δρουν με τη γραμμή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και στη ΔΕΗ, να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάνω τους την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: 38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Τη νοθεία και τα εκφυλιστικά φαινόμενα καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία» Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top