• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο 38ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (ΦΩΤΟ)

    Από την κινητοποίηση
    Πηγή: 902.gr

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα, όπου σήμερα ξεκινά τις εργασίες του το 38ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).
     
    Video kozan.gr
    Οι εργαζόμενοι με το πανό τους απαιτούν η Ενέργεια να είναι κοινωνικό αγαθό, θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κατάργηση του δουλεμπορίου και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα φωνάζουν συνθήματα όπως «Η ΔΕΗ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» και «Τη ΔΕΗ την έχτισαν με αίμα οι εργάτες, δεν την ξεπουλάμε στους κεφαλαιοκράτες».

    Όπως σημειώνει το ΣΕΕΕΝ, «το Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ θα αποτελέσει μια φιέστα στην οποία θα εκφραστούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, πιστοποιώντας τον εργοδοτικό - κυβερνητικό χαρακτήρα της πλειοψηφίας. Καλλιεργούν συστηματικά την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δει θετικά από τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση, οδηγώντας στη λογική του μικρότερου κακού, “να σώσουμε ό,τι μπορούμε”. Την ίδια λογική που μας έφτασε ως εδώ. Η υπογραφή τους στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, στην τριχοτόμηση, στη διάλυση του Ασφαλιστικού, στην ΕΣΣΕ που προβλέπει απολύσεις κ.ά. έγινε στην ίδια λογική.

    Αποδέχονται τις πολιτικές της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και προτείνουν διαφορετικούς τρόπους να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση όπως η παραχώρηση λιγνιτών στην Ελασσόνα και τη Δράμα, άλλοι προτείνουν το σχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”. Παίρνουν θέση στους ανταγωνισμούς μερίδων του κεφαλαίου για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργοδοτών τους». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο 38ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (ΦΩΤΟ) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top