• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 9 Μαΐου 2017

    Ντοκιμαντέρ της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για το Μάη του 1936 (VIDEO)


    Πηγή: 902.gr
    Πρώτη δημοσίευση 13/5/2016

    Το ντοκιμαντέρ «Μάης 1936 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ, προσαρμοσμένο στην αφήγηση - καταγραφή του Θέμου Κορνάρου», παραγωγής της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του Κόμματος, παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 9 Μάη 2016.

    Πρόκειται για σεναριοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου του Θέμου Κορνάρου, που με εξαίσια λογοτεχνική ματιά παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων. Το ντοκιμαντέρ εμπλουτίζεται με παρουσίαση στοιχείων για το τι προηγήθηκε του Μάη του '36. Επίσης περιλαμβάνει αρχειακά υλικά (φωτογραφίες, εφημερίδες), αλλά και κινηματογραφικά στιγμιότυπα. Παρουσιάζονται επίσης αποσπάσματα από συνεντεύξεις κομμουνιστών συνδικαλιστικών που ήταν μάρτυρες και έπαιξαν πρωτοπόρο ρόλο στα γεγονότα και συγκεκριμένα του Παναγιώτη Αφαλή, αρτεργάτη, πρώην δημάρχου Συκεών Θεσσαλονίκης, του Μήτσου Σαχίνη, συνδικαλιστή και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ, της Μαρίκας Γαλή, καπνεργάτριας, του Κώστα Μακρή, μεταλλεργάτη, καθώς και αποσπάσματα της συνέντευξης της Μαρίκας Τούση, αδελφής του πρώτου νεκρού του Μάη του 36 αυτοκινητιστή Τάσου Τούση.

    Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ αξιοποιήθηκαν, οπτικοακουστικό υλικό από το ταινία του Τάσσου Ψαρρά «ΜΑΗΣ 36», από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Στέφανου Χατζημιχαηλίδη, υλικό από τα αρχεία του ΚΚΕ, από εφημερίδες της εποχής, από τα αρχεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από τα αρχεία της Πανκαπνεργατικής Ομοσπονδίας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ντοκιμαντέρ της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για το Μάη του 1936 (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top