• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

    ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: «Εντός των ημερών» θα είναι έτοιμο το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD

    Στοιχεία του συστήματος THAAD
    Πηγή: Associated Press
    Πηγή: 902.gr

    Το αμερικανικό υπερσύγχρονο αντιπυραυλικό σύστημα THAAD που αναπτύσσεται στη Νότια Κορέα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών, υποστήριξε σήμερα ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ασία και τον Ειρηνικό. ΟΙ ΗΠΑ επιτάχυναν την εγκατάσταση του συστήματος αυτού, γεγονός που αναδεικνύει την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ευρύτερα σε Ασία - Ειρηνικό.

    Καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, ο Χάρις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της ΛΔ Κορέας εναντίον αμερικανικού αεροπλανοφόρου. Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει παράλληλα να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης των αντιπυραυλικών, αμυντικών δυνατοτήτων της στη Χαβάη.

    Ο υψηλόβαθμος Αμερικανός στρατιωτικός προειδοποίησε επίσης ότι το σημείο καμπής θα φτάσει για τις ΗΠΑ όταν ο Κιμ Τζονγκ Ουν αποκτήσει τη στρατιωτική δυνατότητα να υλοποιήσει τις απειλές του προς την Ουάσιγκτον, αναφερόμενος προφανώς στο βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

    Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Carl Vinson» και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν αναμένεται να φτάσουν στην Κορεατική Χερσόνησο στα τέλη της εβδομάδας.

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters» - «Sputnik») 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: «Εντός των ημερών» θα είναι έτοιμο το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top