• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

    Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: Παίρνουμε δυναμικά μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 του Απρίλη, στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στις 8μμ. Κόντρα στον άνεμο της υποταγής

    Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να διαδηλώσουμε την Παρασκευή, 7 του Απρίλη, στα μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη της χώρας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα επίθεση που δέχονται τα όσα εργασιακά δικαιώματα μας έχουν μείνει, ενάντια στους αυτόματους «κόφτες» στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν.

    Ιδιαίτερα εμείς, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής της δυτικής Μακεδονίας αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέο έγκλημα που ετοιμάζουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την πώληση ορυχείων και μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ, σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση ειδικά στην περιοχή μας. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες, ακριβότερο ρεύμα για μας και τις οικογένειές μας, μείωση των μισθών σε όλο το προσωπικό της ΔΕΗ, καταστροφή του περιβάλλοντος.

    Κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μια φορά οι ενεργειακοί όμιλοι και τα μονοπώλια της μεγάλης κατανάλωσης βιομηχανικού ρεύματος, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι λαϊκές οικογένειες θα υποστούν νέες απώλειες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνένοχη, γιατί προωθεί συγκεκριμένη πολιτική, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα στη ζούγκλα της «απελευθερωμένης» αγοράς.

    Εμείς οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο της σφαγής μας. Δεν υπάρχει κάποιο «καλύτερο» σχέδιο ιδιωτικοποίησης, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

    Οι εργαζόμενες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι νέες μητέρες και σπουδάστριες δεν έχουν κανένα όφελος από την επιλογή του ενός ή του άλλου τρόπου ιδιωτικοποίησης. Αντίθετα. Έχουν συμφέρον να παλέψουν, να βάλουν εμπόδια σε κάθε μορφή προώθησης της πολιτικής της «απελευθέρωσης». Έχουν κάθε συμφέρον από την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ενέργεια, είτε αυτή ασκείται από τα μεγάλα μονοπώλια, είτε από το κράτος τους, όπως συμβαίνει με τη σημερινή ΔΕΗ που αφήνει τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για να διασφαλίζει τα δικά της κέρδη και αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών, σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Να διεκδικήσουν Ενέργεια-κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα Ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

    Η ζωή μας και τα δικαιώματά μας δεν χωράνε στα κέρδη τους.

    Η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών, κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

    Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

    Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, με τους αυταπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου.

    Παίρνουμε μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 7 του Απρίλη, στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στις 8μμ.

    Κόντρα στον άνεμο της υποταγής

    Αγωνιζόμαστε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας

    Κοζάνη 06-04-2017
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: Παίρνουμε δυναμικά μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 του Απρίλη, στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στις 8μμ. Κόντρα στον άνεμο της υποταγής Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top