• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

    Συνδικάτο Εμποροϋπάλληλων και Υπάλληλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ): Ξεσηκωμός. Οργάνωση παντού. Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 7 Απρίλη στο Παλιό Πάρκο στις 17:30

    ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
    7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 17:30.

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

    Η αξιολόγηση που η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που την κατηγορούν ότι καθυστερεί, δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους. 

    Διαπραγματεύονται δηλαδή για περεταίρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, παραπέρα χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στην συνδικαλιστική δράση. Μέτρα κομμένα και ραμμένα δηλαδή για τις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας. 
    Ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε σ’ αυτήν την επίθεση είναι να παλέψουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο ΣΕΥΠΕ, για να σπάσει η τρομοκρατία και η απογοήτευση, να δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο, ότι δεν είμαστε μόνοι μας. 

    Να συγκρουστούμε με τη λογική που λέει κάνω θυσίες για να πάει καλά το μαγαζί, ότι είμαστε μια οικογένεια. Κάθε επιχείρηση σχεδιάζει μόνο με βάση τα κέρδη της κι όταν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε παίρνει τα μέτρα της, χωρίς να υπολογίζει τις ανάγκες των εργαζόμενων. Στον Μαρινόπουλο επενδύουν αλλού τα κεφάλαια ενώ ήδη τα 2 καταστήματα της Πτολεμαΐδας έχουν μετονομαστεί σε Σκλαβενίτης, στον Καρυπίδη οι εργαζόμενοι είναι πάνω από 1 χρόνο απλήρωτοι με το κατάστημα επί της 25ης Μαρτίου να παραμένει σφραγισμένο και πολλές ακόμη επιχειρήσεις με παρόμοιες ιστορίες δείχνουν ότι δεν κλείνουν από τις απαιτήσεις των εργαζόμενων, αλλά από το κυνήγι του κέρδους. 

    Να συγκρουστούμε και με τη λογική της αναμονής και του «δεν γίνεται τίποτα». Αυτό έφερε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα εξαήμερα, τις ατομικές συμβάσεις, την ημιαπασχόληση. 

    Δεν νοείται εν έτη 2017 να δουλεύουμε για 300-400 ευρώ, να μην μπορούμε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενώ την ίδια στιγμή οι εργοδότες έχουν εξασφαλίσει πλουσιοπάροχη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους και όλα αυτά από την δουλειά και τον ιδρώτα των εργαζόμενων. 

    Τώρα να κάνουμε το βήμα να οργανωθούμε στο σωματείο. Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα. Για να παλεύουμε συλλογικά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς. Με μέτωπο ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – μεγαλοεργοδοσία, βάζοντας τις δικές μας ανάγκες στα αιτήματα μας. Δίνουμε καθημερινή μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και παροχές, για σταθερή και μόνιμη δουλειά. 

    Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση και για την μεγαλύτερη γιορτή της τάξης μας, την 1η Μάη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συνδικάτο Εμποροϋπάλληλων και Υπάλληλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ): Ξεσηκωμός. Οργάνωση παντού. Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 7 Απρίλη στο Παλιό Πάρκο στις 17:30 Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top