• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

  Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο Κοζάνης 10:00 π.μ.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
  ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 10:00πμ
  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
  Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
  χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

  Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

  Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων (πώληση μονάδων της ΔΕΗ κα), περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

  Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

  Αυτή την  ανάπτυξη τη βιώνουμε καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι όπως οι συνάδελφοι  μας στον Καρυπίδη  που είναι απλήρωτοι  1 χρόνο και με την απειλή της ανεργίας, σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά με 4ωρα και 6ωρα που γίνονται 10ωρα, 3μηνες συμβάσεις. Απολύσεις όπως αυτές στα PUBLIC γιατί τα 700€ μισθός είναι πολλά για την ανάπτυξη της εταιρείας. Ανάπτυξη για τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι ο εργαζόμενος να δουλεύει και να αμείβεται ανάλογα με το πώς βολεύει την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και όχι οι ανάγκες  του.

  Ανάπτυξη είναι οι αξιολογήσεις και οι εσωτερικοί κανονισμοί όλων των μεγάλων εταιρειών, των σουπερ μάρκετ και των πολυεθνικών του κλάδου που εντατικοποιούν την εργασία, τρομοκρατούν τους συναδέλφους.

  Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για:
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ..
  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όσο  διάστημα  βρίσκεται στην ανεργία .
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τη νεολαία να απαιτήσουμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  Το Δ.Σ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο Κοζάνης 10:00 π.μ. Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top