• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

    Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: Η νομιμότητά του αμφισβητείται πριν από την έναρξη

    Συντάκτης: Χρήστος Βήττας
    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    Σε ένα συνέδριο η εγκυρότητα του οποίου αμφισβητείται πριν από την έναρξή του, βαδίζει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Το 35ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 9.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

    Τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου, η εικόνα ως προς τον αριθμό των σωματείων και των αντιπροσώπων είναι εντελώς θολή, αφού ορισμένα νεοϊδρυθέντα σωματεία έχουν αποκλειστεί κατ’ αρχήν με απόφαση του δ.σ. του Ε.Κ. Κοζάνης, αλλά ορισμένα έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του αποκλεισμού τους. Από ένα τέτοιο σωματείο εκλέχτηκε σύνεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ε.Κ. Κοζάνης, Άρης Κουρκούτας, αν και είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ, ενώ το εν λόγω σωματείο δεν έχει καμία σχέση με τη ΔΕΗ. Από τις αντίπαλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, αυτό θεωρείται αντισυνδικαλιστικό και αντιδεοντολογικό, χωρίς όμως να θέτουν θέμα νομιμότητας.

    Πάντως, να σημειωθεί ότι τα σωματεία που αμφισβητείται η εγκυρότητά τους έχουν περίπου 50 αντιπροσώπους στο 35ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει κανείς, ούτε η διοίκηση, ούτε ο πρόεδρος, ούτε άλλα στελέχη του Ε.Κ. Κοζάνης, που θα «κάτσει η μπίλια» σε σχέση με τον τελικό αριθμό των συνέδρων. Εάν πάνε όλοι οι σύνεδροι, συμπεριλαμβανομένων και των σωματείων που προαναφέρθηκαν, θα γίνει ένα συνέδριο με 161 αντιπροσώπους, όταν το προηγούμενο συνέδριο είχε μόλις 93. Αυτό βεβαίως αποκλείεται να γίνει και η εκτίμηση αυτή είναι καθολική. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι σύνεδροι τελικώς μπορεί να ανέλθουν σε περίπου 130, αλλά πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 100 με 110 συνέδρους. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του δ.σ. σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 6 μ.μ., με θέμα την «νομιμοποίηση αντιπροσώπων», αλλά ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η σύγκρουση μεταξύ των παρατάξεων στην έναρξη του συνεδρίου, στη διαδικασία επικύρωσης των συνέδρων, καθώς το ίδιο το συνέδριο είναι το κυρίαρχο σώμα για την επικύρωση των αντιπροσώπων.

    Στο 35ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Ε.Κ. Κοζάνης συμμετέχουν οι εξής παρατάξεις: Δύο συνδυασμοί στον χώρο της συντηρητικής παράταξης, καθώς η ΔΑΚΕ διασπάστηκε κατά την θητεία του απερχόμενου δ.σ. Στον έναν συνδυασμό της ΔΑΚΕ ηγείται ο απερχόμενος πρόεδρος Άρης Κουρκούτας, στον άλλον το συνδικαλιστικό στέλεχος Γιάννης Μανές. Κατεβαίνουν ακόμη η ΠΑΣΚΕ, η Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) και η Ταξική Συσπείρωση (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Είναι ακόμη 6 αντιπρόσωποι του ευρύτερου αριστερού χώρου, χωρίς μέχρι τώρα να καταφέρουν να συγκροτηθούν σε οργανωμένη και ενιαία παράταξη.

    Στο απερχόμενο δ.σ. του Ε.Κ. Κοζάνης οι συσχετισμοί ήταν:

    ΔΑΚΕ 5 έδρες, ΔΑΚΕ (αποσπασθείσα) 1 έδρα, Ταξική Ενότητα 4 έδρες, ΠΑΣΚΕ 3 έδρες, Ταξική Συσπείρωση 1 έδρα και «Μακρυγιάννης» 1 έδρα.

    Τα θέματα ημερήσιας διάταξης του συνεδρίου είναι:

    • .Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού.
    • .Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2016.
    • .Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού 2017.
    • .Έγκριση Προγραμματισμού Δράσης 2017.
    • .Τροποποίηση καταστατικού.
    .Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: Η νομιμότητά του αμφισβητείται πριν από την έναρξη Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top