• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

    Η παρέλαση της ναζιστικής φρίκης στην Λετονία (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ουκρανία έχουν αναγνωρίσει τους συνεργάτες των ναζί ως «μαχητές της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό ζυγό»...)

    e.k. Αυτά σε χώρες μέλη της ΕΕ που κατά τα άλλα σώθηκε(;!) από την ήττα(;) των φασιστών στην Ολανδία και δίνει μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους ναζί...

    ΦΑΣΙΣΜΟΣ χωρίς εθνικισμό δε νοείται. Δε νοείται, επίσης, φασισμός έξω από τον καπιταλισμό. (Ο φασισμός δεν είναι κοινωνικό σύστημα, γιατί το κοινωνικό σύστημα στο οποίο ανήκει ο φασισμός είναι ο καπιταλισμός. Ο φασισμός είναι κομματικό σύστημα, τοποθετούμενο στο ακρότατο δεξιό μέρος του πολιτικού φάσματος που το συνιστούν τα κόμματα εκείνα τα οποία αντιμετωπίζουν τον καπιταλισμό σαν την οριστική και αμετακίνητη κατάληξη της κοινωνικής εξέλιξης.) Βασίλης Ραφαηλίδης

    Διαβάστε εδώ: Πρόσφυγες Μέσα σε Κλουβί θα σε Κάνει να Ντρέπεσαι

    Έσωσαν οι Ολανδοί την Ευρώπη;
    ***
    Πηγή: tvxs.gr

    Για ακόμη μία χρονιά, σήμερα, τα εναπομείναντα γηραλέα πρώην μέλη των λετονικών Waffen SS και των σημερινών νοσταλγών του ναζισμού παρέλασαν στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, προκαλώντας τα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών της Ευρώπης, που πλήρωσαν βαρύτατο φόρο αίματος για την νίκη ενάντια στον φασισμό.

    Η επιλογή της συγκεκριμένης μέρας για την ναζιστο - παρέλαση δεν είναι τυχαία. Στις 16 Μάρτη του 1944, δύο μεραρχίες των λετονικών SS, ενταγμένες πλήρως επιχειρησιακά στα γερμανικά SS, προσπάθησαν να σταματήσουν προελαύνοντα τμήματα του Κόκκινου Στρατού στον ποταμό Βελίκαγια.

    Ανεπιτυχώς.

    Τα φρικιαστικά εγκλήματα κατά αιχμαλώτων μαχητών του Κόκκινου Στρατού και παρτιζάνων, καθώς και εναντίον του άμαχου πληθυσμού από τα λετονικά SS έχουν τεκμηριωθεί σε σειρά μεταπολεμικών δικών.

    Χαρακτηριστικό του φασιστικού τους μένους είναι ότι η 19η μεραρχία των λετονικών SS, ή τουλάχιστον ό,τι απέμεινε από αυτήν, συνέχιζε να πολεμά ακόμη και μετά την συνθηκολόγηση της φασιστικής Γερμανίας στις 9 Μάη του 1945.

    Η πρώτη ναζιστο-παρέλαση έγινε στην μετασοβιετική Ρίγα το 1994. Από το 1998 λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του λετονικού κράτους με σχετικό νόμο μάλιστα.

    Η Λετονία, όπως και οι άλλες δύο χώρες της Βαλτικής (Εσθονία και Λιθουανία) έχουν αναγνωρίσει τους πρώην συνεργάτες των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων ως «μαχητές της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό ζυγό». Το αποτέλεσμα είναι, οι προδότες της πατρίδας τους να απολαμβάνουν σήμερα «τιμητικές» συντάξεις και άλλες κοινωνικές παροχές.

    Την Άνοιξη του 2015 ακολούθησε και η Ουκρανία, η οποία νομοθέτησε την «αναγνώριση» των ουκρανικών φασιστικών οργανώσεων που συνεργάστηκαν με τους ναζί και οι οποίες διέπραξαν μαζικές σφαγές αμάχων, τόσο στην κατεχόμενη Ουκρανία, όσο και στην ανατολική Πολωνία.

    Φέτος, ένας νεαρός, προς τιμήν του, στάθηκε μπροστά στος ναζί φωνάζοντας «ντροπή στην Λετονία» και «δεν θα περάσει ο φασισμός», με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την αστυνομία:
     
    Και εδώ οι ναζί:
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η παρέλαση της ναζιστικής φρίκης στην Λετονία (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ουκρανία έχουν αναγνωρίσει τους συνεργάτες των ναζί ως «μαχητές της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό ζυγό»...) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top