• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

    Σήμερα η νέα δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ: Με κατηγορίες - παρωδία για την κινητοποίηση ταξικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων το Γενάρη του 2013

    Η επαναφορά της δίκης - παρωδίας έρχεται σε μια περίοδο που ετοιμάζεται νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων
    Πηγή: rizospastis.gr

    Δικάζονται σήμερα, Πέμπτη, 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες - παρωδία για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

    Οι συνδικαλιστές έχουν ήδη δικαστεί και αθωωθεί, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Δικάζονται όμως ξανά, αυτήν τη φορά για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για κατηγορία που είχε καταρρεύσει και κατά την πρώτη δίκη, καθώς οι μάρτυρες κατηγορίας ρωτήθηκαν σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσουν στο ελάχιστο τις σχετικές κατηγορίες.

    Τη νέα δίωξη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης - παρωδίας θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση».

    Πλήθος μηνυμάτων καταδίκης της νέας δίωξης

    Στους δεκάδες συνδικαλιστικούς φορείς που καταγγέλλουν τη δίωξη προστίθενται το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

    Τη συμπαράστασή της στους συνδικαλιστές εκφράζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Παράλληλα, νέα μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ φτάνουν από το εξωτερικό, από το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ, τις Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Εκπαιδευτικών, Δημοσίων Υπαλλήλων και Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ, η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ - Κύπρος), το Συνδικάτο LAB (Χώρα των Βάσκων, Ισπανία), η Συνομοσπονδία CTB Βραζιλίας, το Συνδικάτο OSCMS (Τσεχία) και η Ομοσπονδία Federacion Sindical de Clase (Ισπανία).
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σήμερα η νέα δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ: Με κατηγορίες - παρωδία για την κινητοποίηση ταξικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων το Γενάρη του 2013 Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top