• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

  Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Συγκέντρωση το Σάββατο 18/3/2017 στις 12 μ.μ. - 3 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία

  Διαδηλώνουμε στην πόλη της Κοζάνης ενάντια στον ρατσισμό, στον πόλεμο, στον φασισμό και τη φτώχεια στα πλαίσια της διεθνής ημέρας δράσης...

  το Σάββατο στις 12 μ.μ. - 3 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης

  Ζούμε στην εποχή όπου καθημερινά στις ειδήσεις των 8 ακούμε για πολέμους, για εκατομμύρια νεκρούς, για μετανάστες, για πρόσφυγες. Η δυστυχία των ανθρώπων παγκοσμίως από τις απάνθρωπες πράξεις του κεφαλαίου, μας παρουσιάζεται ως κάτι το φυσιολογικό, το αναπόφευκτο. Η φτώχεια και η εξαθλίωση που παρουσιάζεται ως μονόδρομος σε όλους εμάς που προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα στην καπιταλιστική κρίση, μας οδηγεί στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο καθένας ορίζει τα συμφέροντά του ατομικά, με τις περισσότερες φορές να βάζει τον άνθρωπο που δεν έχει να χωρίσει κάτι απέναντί του για το δικό του «συμφέρον».

  Εχθρός μας γίνεται το προσφυγόπουλο που «μας παίρνει το φαί», «που πάει σχολείο», «που θα μας κάνει τζιχαντιστές» και όχι αυτοί που το πνίγουν στη θάλασσα, αυτοί που το σταματάνε στα διάφορα σύνορα σε όλο τον κόσμο και το κρατάνε για μέρες μέσα στο κρύο, αυτοί που στοιβάζουν τους ανθρώπους σαν κούτες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

  Εχθρός μας γίνεται ο αλλόθρησκος και ο αλλοδαπός, ο πρόσφυγας και ο μετανάστης/στρια γιατί μιλάνε άλλη γλώσσα, έχουν άλλο χρώμα και άλλες συνήθειες και όχι ο πόλεμος που φέρνει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, οι συμφωνίες της ΕΕ και των κρατών που ορίζουν το πως και το που θα μένουν άνθρωποι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, οι νεοναζιστικές ιδεολογίες που ξεπηδάνε σε όλη την Ευρώπη έχοντας την πλήρη στήριξη του κεφαλαίου και του συστήματος.

  Εχθρός μας γίνεται ο διπλανός, ο γείτονας, ο συνεργάτης γιατί «μας παίρνει την δουλειά», «πρέπει να τον ανταγωνιστώ, για να πάρω την δουλειά», και όχι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας επιβάλλει η ΕΕ, τα μνημόνια και η κυβέρνηση, η πολιτική αυτή που έχει καταστρέψει την παραγωγή των χωρών ώστε να μας κρατάει ομήρους στην αγορά του κεφαλαίου.

  Ο εχθρός δεν είναι δίπλα μας, βρίσκεται απέναντι μας…

  Ως εργατική λέσχη Κοζάνης καλούμε όλες και όλους τους πολίτες της Κοζάνης να σπάσουμε την «κανονικότητα» που μας επιβάλλουν, να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στην εργασία και στη ζωή, μαζί με τα ταξικά αδέρφια μας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/στριες, απέναντι στον κοινό μας εχθρό, το κεφάλαιο.

  Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ’ όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:
  • Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων – μεταναστών/στριών.
  • Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή.
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
  • Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
  • Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
  • Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
  • Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/στριες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες/ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.
  • Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης
  ***
  Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: 18 Μάρτη διεθνής ημέρα κατά του Ρατσισμού, του Πολέμου, του Φασισμού και της Φτώχειας, Να Ακυρωθεί η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας!

  Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

  Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

  Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

  Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

  Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

  Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας. 

  Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

  Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

  Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.

  Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

  Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. 

  Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ’ όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις: 

  Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών. 

  Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή 

  Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών. 

  Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ. 

  Ενάντια στο Δουβλίνο 3. 

  Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. 

  Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις. 

  Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό. 

  Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. 

  Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης. 

  Στις 18 Μάρτη καλούμε σε μαζική, ενωτική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15:00 και διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πόλη της χώρας για τη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Συγκέντρωση το Σάββατο 18/3/2017 στις 12 μ.μ. - 3 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top