• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

    Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα (VIDEO - ΦΩΤΟ) Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
    Πηγή: 902.gr

    Κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, αλλά και στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να πάρουν μαζικά μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή και τρακτέρ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, απηύθυναν εκπρόσωποι του Μπλόκου της Νίκαιας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Φλεβάρη, στο χώρο του μπλόκου.
    Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους έχουν τα ίδια προβλήματα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού δέχονται την ίδια σφοδρή επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Κι ανέφερε ως χαρακτηριστικό, πρόσφατο, παράδειγμα την πρόθεση της κυβέρνησης να καρατομήσει το αφορολόγητο όριο που θα πλήξει το ίδιο εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικρομεσαίους αγρότες.

    Αναφερόμενος στην πορεία της κινητοποίησης, σημείωσε ότι το Μπλόκο της Νίκαιας θεωρεί πως χρειάζεται ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στον αγώνα και συγκέντρωση των δυνάμεων για γερά και ενιαία μπλόκα, ώστε να δυναμώσει η αγωνιστική πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών.

    Απαντώντας σε όσους, επιχειρώντας να σπείρουν τη διχόνοια και την αντιπαράθεση ανάμεσα στους αγρότες που αγωνίζονται, ισχυρίζονται ότι, τάχα, οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν διαφορετικά προβλήματα από τους αγρότες της Μακεδονίας και άλλων περιοχών της χώρας, σημείωσε ότι όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σ’ όλη τη χώρα δέχονται την ίδια επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ και έχουν τα ίδια προβλήματα. Και υπενθύμισε ότι το γενικό πλαίσιο αιτημάτων για το οποίο παλεύουν οι μικρομεσαίοι αγρότες καθορίστηκε μετά από ανοιχτή, πλατιά συζήτηση με τους αγρότες σε εκατοντάδες συνελεύσεις στα χωριά, συνεδριάσεις των ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, καθώς και μαζικές συσκέψεις που έγιναν σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ εγκρίθηκε, ομόφωνα, στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 80 μπλόκα, 11 Ομοσπονδίες και πάνω από 100 Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα από όλους, σχεδόν, τους νομούς της Ελλάδας. Βεβαίως, υπάρχουν κατά τόπους κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία, όπως έχει ξεκαθαρίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, κάθε περιοχή μπορεί να τα συμπεριλάβει στο γενικό πλαίσιο αιτημάτων.

    Και ο Β. Μπούτας υπογράμμισε: «Υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους αγρότες, αλλά δεν είναι έτσι όπως τον λένε. Είναι ανάμεσα στους μικρομεσαίους και στους μεγάλους αγρότες και δεν αφορά σε προβλήματα, αλλά σε συμφέροντα».

    Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το Μπλόκο της Νίκαιας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα εκφράζουν και εκπροσωπούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για τα δικά τους αιτήματα παλεύουν και όχι για τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών - καπιταλιστών. Και κάνοντας τη διάκριση ανάμεσα στους αγροτοσυνδικαλιστές που δρουν στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα με κάποιους που βρίσκονται έξω και μακριά από αυτό κι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είναι άφαντοι, εμφανίζονται όταν στήνονται τα μπλόκα επιχειρώντας να στρέψουν τον αγώνα σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών, είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν χτυπάμε μια φορά το χρόνο, "στα ξεκούδουνα". Έχουμε αγωνιστική δράση σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τούτη την περίοδο κορυφώνουμε».

    Στη συνέχεια ο Β. Μπούτας αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζονται στους αγρότες με το ξεκίνημα του 2017, καθώς άρχισε η εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου, αλλά και άλλα που προσθέτει η κυβέρνηση, ακόμα και τούτες τις μέρες που οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι στα μπλόκα, όπως:

    • Τα ειδοποιητήρια για τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ που φτάνουν στα σπίτια των αγροτών, καλώντας τους να πληρώνουν για κάθε μήνα και όχι για κάθε εξάμηνο ή χρόνο, όπως πλήρωναν μέχρι τώρα.
    • Η επιστροφή του φόρου πετρελαίου για παλιότερα χρόνια που ξεκίνησε να δίνεται, από χτες, που εκτός του ότι είναι πολύ μειωμένη την παίρνει μόνο το 30% των δικαιούχων κι απ’ αυτούς οι μισοί δεν την εισπράττουν, αφού γίνεται αναγκαστική παρακράτηση των χρημάτων τους για χρέη στην εφορία κλπ.
    • Η διαβίβαση στο διαβόητο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και των κάτω από 5.000 ευρώ χρεών στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα πάνω από 360.000 μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να εκβιάζονται και να απειλούνται με κατασχέσεις.
    • Το νέο χαράτσι για την υποβολή αντίρρησης που θα θελήσουν να κάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι όταν, με βάση τους δασικούς χάρτες που υλοποιεί κυβέρνηση, εμφανιστούν ως δασικές εκτάσεις χωράφια και βοσκοτόπια τους.
    • Η υποχρέωση των αγροτών και κτηνοτρόφων να ασφαλίζουν στο ΙΚΑ τους εργάτες που χρησιμοποιούν, ακόμα και για έκτακτες και πρόσκαιρες εργασίες. Αν ισχύσει αυτό το νέο «φασούλι» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, τότε θα αναγκαστούν να πληρώσουν κι άλλο χαράτσι για τα ένσημα, ενώ θα μπλεχτούν και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
    Καταλήγοντας, ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν παραπέρα την κινητοποίηση και την αγωνιστική πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και το Μπλόκο της Νίκαιας προτείνει την ερχόμενη βδομάδα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα (VIDEO - ΦΩΤΟ) Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top