• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

    Με λεωφορεία στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονία

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ «ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

    Πηγή: prlogos.gr

    Με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής οι αγρότες πανελλαδικά αλλά και από τη Δυτική Μακεδονία προετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα για να συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.30 στην Πλατεία Βάθης. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θα βάλουν λεωφορείο για να μεταβούν στην Αθήνα.

    Φωτο: sentra Καστοριά, από τη διαμαρτυρία στην
    Κρυσταλοπηγή
    Παράλληλα, χθες μετά από δυόμισι περίπου ώρες έληξε ο αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, το οποίο νωρίτερα είχαν αποκλείσει αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας, από Πρέσπες και Καστοριά. Μετά από διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις η κίνηση έμεινε σε συμβολικό χαρακτήρα και δεν προχώρησε σε 24ωρο αποκλεισμό, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Μόσχος Δημήτρης, εκπρόσωπος συντονιστικού αγροτών Δυτικής Μακεδονίας: «Λάβαμε απόφαση στο πλαίσιο ενίσχυσης του αγώνα να κάνουμε 24ωρο αποκλεισμό στο τελωνείο Κρυσταλοπηγής. Αυτό δεν επετεύχθη, αφού σε συνεννόηση με την αστυνομία έκλεισε το τελωνείο για 2μιση ώρες. Ωστόσο, καταφέραμε να αναδείξαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία».

    Όπως τόνισε ο ίδιος, επιτροπή από την πανελλαδική επιτροπή με τη συμμετοχή του ίδιου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία. «Αυτό που συναντούμε είναι αδιαλλαξία από το υπουργείο όλες αυτές τις ημέρες για τις προτάσεις μας και πάμε σε αυτές τις συναντήσεις περιμένοντας  συγκεκριμένες απαντήσεις. Παράλληλα σχεδιάζεται το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη στις 13.30 στην Πλατεία Βάθης . Τα περισσότερα μπλόκα θα συμμετέχουν και με λεωφορεία, όπως θα γίνει και από τη Δυτική Μακεδονία. Μετά τις συναντήσεις θα αποφασίσουμε για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ωστόσο, οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν το κλίμα που υπήρξε πέρυσι. Απαντώντας ο κ. Μόσχου είπε ότι: «Εμείς προσπαθήσαμε σε ενωτικό πλαίσιο να αναδειχθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν. Είναι η ευθύνη που πρέπει να λάβει ο καθένας από εμάς για το τι μέλλει γενέσθαι». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες, να στηρίξουν τους αγώνες, λέγοντας πως για αυτόν ακριβώς το λόγο μπαίνει και το αίτημα για αύξηση μισθού, αφού μειώθηκε πλέον η αγοραστική ικανότητα του κόσμου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγοράζουν αγροτικά προϊόντα.

    Κύρια ζητήματα είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό και η μείωση του κόστους παραγωγής. Για το φορολογικό η μεγάλη κουβέντα γίνεται για τη μείωση του αφορολόγητου, όπως προσέθεσε, αφού στα  τεκμήρια, π.χ. για ένα σπίτι στον απομακρυσμένο Βυθό Βοϊου έχει περισσότερα αντικειμενικά κριτήρια από ένα σπίτι στο Κολωνάκι.

    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Με λεωφορεία στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top