• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

    Δίωξη Ηλία Σμήλιου – Κύμα αλληλεγγύης στους αγωνιστές

    του Γιώργου Κρεασίδη
    Πηγή: prin.gr

    Δυναμώνει μέρα με τη μέρα το κύμα αλληλεγγύης στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων Μενεμένης και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο πρόσωπο του οποίου στοχοποιείται η δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας.

    Ταυτόχρονα γίνεται φανερό ότι η άδικη όσο και προκλητική αυταρχική μεθόδευση δεν μπορεί να κάμψει την αποφασιστηκότητα του Συντονισμού και όσων συσπειρώνονται στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το ναυάγιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας με νον πέιπερ και «παπαγαλάκια» που εμφάνιζε τους πλειστηριασμούς δήθεν άσχετους με τη λαϊκή κατοικία, καταφεύγει στο έσχατο όπλο κάθε εξουσίας που η πολιτική της απονομιμοποιείται στη συνείδηση του λαού, τον κρατικό αυταρχισμό. Επιστρατεύει η κυβέρνηση το φόβο και τις απειλές για να κάμψει την κοινωνική αντίσταση, καθώς είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο και να παραδώσει τη λαϊκή κατοικία στα «κοράκια» των τραπεζών.

    Την περασμένη Δευτέρα με κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών και εκπροσώπων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα. Προκλητική ήταν η στάση του εισαγγελέα που σε μια επίδειξη αυταρχισμού, δήλωσε στην αντιπροσωπεία που αναγκάστηκε να δεχτεί ότι όχι οι δύο που έχουν δρομολογηθεί, αλλά «ένα εκκατομύριο» διώξεις θα γίνουν για να εφαρμοστούν …οι νόμοι. Καταγγελία για το γεγονός έχει εκδοθεί από το Συντονισμό, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους φορείς.

    Ποιος αλήθεια δεν θα συγκρίνει από τη μία τη μεθόδευση με την αστυνομία να κινείται αυταπάγγελτα και να βρίσκεται φορτωμένος ο Η. Σμήλιος με το μισό ποινικό κώδικα ως «υποκινητής» και από την άλλη την εικόνα του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού να πρωταγωνιστεί, ανενόχλητος από αστυνομία και δικαστές, στην τραμπούκικη επίθεση στο σχολείο του Περάματος με στόχο να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα από την εκπαίδευση.

    Η πρώτη απάντηση ήρθε δυο μέρες μετά από την εξαιρετικά μαχητική κινητοποίηση στα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς, με συμμετοχή που ξεπερνούσε τις προσδοκίες των οργανωτών. Για άλλη μια φορά οι πλειστηριασμοί δεν έγιναν.

    Μετά την πετυχημένη κινητοποίηση ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων πραγματοποίησε τη συνέλευσή του, όπου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα στη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς και η ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης. Εξάλλου πέρα από τη μεθόδευση να βρεθεί ο Η. Σμήλιος στα δικαστήρια για τους αγώνες του, είναι ανοιχτό αν θα διευρυνθεί ο κατάλογος όσων διώκονται, κάτι που δείχνει και η αξιοποίηση από τις αρχές μιας ανώνυμης καταγγελίας ασφαλίτικου τύπου σε βάρος και πάλι του Η. Σμήλιου και του δικηγόρου Ζ. Κλεισιάρη, μέλους του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών, με συμμετοχή στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων. Στη συνέλευση αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η πρόσκληση στα σωματεία της πόλης, τους συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα, κάθε μαχόμενη συλλογικότητα, σε μια πλατιά Συνέλευση Αγώνα που θα γίνει το επόμενο Σάββατο, στις 3.30 μμ στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51) με στόχο τον αγωνιστικό συντονισμό ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις διώξεις, αλλά και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ που γίνεται επιθετική ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης για την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στο κάλεσμα καταγράφονται προτάσεις αγώνα για τα εργασιακά και την ελαστική εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, ενώ από τη συζήτηση αναδείχτηκε η πρόταση για ένα μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και μαζικών φορέων στα μέσα Φλεβάρη. Την Τετάρτη ο Συντονισμός καλεί στις 12.30 μ.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκη, καθώς ο Η. Σμήλιος θα παρουσιαστεί για την απολογία του, ενώ στη συνέχεια στις 3.30μμ θα γίνει κινητοποίηση ενάντια στους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

    Διευρύνεται στο μεταξύ ο κατάλογος των σωματείων, των πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων που συμπαραστέκονται στον Η. Σμήλιο και τον αγώνα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων, καθώς ανακοινώθηκαν ψηφίσματα από τις ΕΛΜΕ Α’, Γ’ και Ε’ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάρου, Β’ Έβρου, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλασε η επιστολή συμπαράστασης του Μιχάλη Κ., του άνεργου οικογενειάρχη που η δράση του Συντονισμού έσωσε το σπίτι του από την κατάσχεση τον περασμένο Σεπτέμβρη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δίωξη Ηλία Σμήλιου – Κύμα αλληλεγγύης στους αγωνιστές Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top