• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Ίδρυση εργοταξιακού Σωματείου στην κατασκευή μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

  Πηγή: 902.gr

  Στην ίδρυση εργοταξιακού Σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων στην κατασκευή μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V» με έδρα το Νομό Κοζάνης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της 5ης Μονάδας ΑΗΣ.

  Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει:

  «Από το ξεκίνημα του έργου αυτού, μιλώντας με τους πρώτους εργαζόμενους και έπειτα από παρότρυνση της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης, η ανάγκη για δημιουργία εργοταξιακού σωματείου ήταν απαραίτητη. Απαραίτητη τόσο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι λιγοστοί στην αρχή εργαζόμενοι στο έργο (χαμηλά μεροκάματα, ανασφάλιστη εργασία, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας εργοδοτική τρομοκρατία, απλήρωτες υπερωρίες, εξοντωτικά ωράρια, παράνομα Σαββατοκύριακα, κομμένα ένσημα κ.τ.λ) αλλά και για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στη δουλειά.

  Στην προσπάθεια αυτή μεγάλη ηθική και υλική βοήθεια είχαμε από τη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης αλλά και από την Ομοσπονδία Οικοδόμων όπως και άλλων ταξικών σωματείων.

  Συγχαίρουμε τους συναδέλφους εργαζόμενους της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V που παρά την τρομοκρατία και τις μεγάλες δυσκολίες συμφώνησαν και υπέγραψαν το καταστατικό για την ίδρυση του Σωματείου σαν ιδρυτικά μελή όπως  ορίζει και ο νόμος.

  Καλούμε όλους τους υπόλοιπους εργατοτεχνίτες οικοδόμους και υπαλλήλους του εργοταξίου να συμπορευτούν με το Σωματείο και να υπογράψουν την αίτηση εγγραφής για την ενίσχυσή του και όλοι μαζί με τις δυνάμεις μας να παλέψουμε για την δικαίωση των αιτημάτων μας αλλά και να διεκδικήσουμε τη ΖΩΗ που χάνουμε και ΌΧΙ αυτή που μας προσφέρουν, να διεκδικήσουμε όσα μας έχουνε στερήσει.

  Συνάδελφοι,

  Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες».

  Την ίδρυση Εργοταξιακού Σωματείου χαιρετίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης σημειώνοντας, ότι η στάση των εργατών θα πρέπει να είναι αταλάντευτη και μακριά από τα εργοδοτικά συμφέροντα, προς το συμφέρον όλων των εργατών/τριών μέσα στο εργοτάξιο αλλά και ευρύτερα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Ίδρυση εργοταξιακού Σωματείου στην κατασκευή μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
  Scroll to Top