• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

    «Κοινωνικός αυτοματισμός», τρομοκρατία και καταστολή από κυβέρνηση και εφοπλιστές ενάντια στους ναυτεργάτες

    Πηγή: 902.gr

    Την επιχείρηση καλλιέργειας «κοινωνικού αυτοματισμού», τη δημαγωγία, την τρομοκρατία και την καταστολή, για να ανακόψουν την απεργιακή μάχη των ναυτεργατών έχουν ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, οι εφοπλιστές και τα επιτελεία τους.

    Τόσο στη συνάντηση με τα ναυτεργατικά σωματεία σήμερα, όσο και στις παρουσίες του σε ΜΜΕ και σε ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας, ο Π. Κουρουμπλής επανέλαβε τις κυβερνητικές «διαβεβαιώσεις» πως δεν θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών το 2017 και το 2018, τη στιγμή που η κυβέρνηση παραδέχεται ότι το ζήτημα έχει τεθεί στο τραπέζι των αντιλαϊκών παζαριών της με το κουαρτέτο, ενώ και ο ίδιος είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες ότι συζητείται η αύξηση της φορολόγησης των ναυτεργατών κατά 3%...

    Πολύ περισσότερο, ο υπουργός επιμένει να «προσπερνά» το σύνολο των αιτημάτων των απεργών και επιδιώκει να τα απαξιώσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα θέτουν αιτήματα που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία».

    Παράλληλα με τα παραπάνω, με επικλήσεις στην «απομόνωση» των νησιωτών και στην παραγωγή των αγροτών, τους οποίους επίσης τσακίζει η πολιτική της κυβέρνησης για λογαριασμό του κεφαλαίου, τα κυβερνητικά στελέχη σιγοντάρουν την υπονόμευση της απεργίας από τους πλοιοκτήτες και παράλληλα ανοίγουν το δρόμο ακόμα και για κατασταλτικά μέτρα.

    Σε ένα τέτοιο έδαφος, εργοδοτικοί φορείς και εταιρείες, επικαλούμενοι επίσης προσχηματικά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών, πολλαπλασίασαν τις πιέσεις τους με σκοπό να «σπάσουν» την απεργία.

    Την άμεση διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων αξίωσε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), κάνοντας λόγο για «σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση των νησιωτών μας, στη διακίνηση του επιβατικού κοινού και παράλληλα στη διακίνηση εμπορευμάτων, με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών».

    Αντίστοιχα, η ΕΣΕΕ ζήτησε να δρομολογηθούν το Σαββατοκύριακο «πλοία ασφαλείας», ενώ έκανε κι αυτή με τη σειρά της «έκκληση για συναίνεση».

    Δρομολόγια πλοίων, δύο στη Ζάκυνθο και ένα στην Κεφαλονιά, έγιναν χτες το πρωί από τις εταιρείες «Ionian Group» και «Kefalonian Lines», αντίστοιχα, με την εταιρεία «Ionian Group» να «ντύνει» την προσπάθεια να «σπάσει» η απεργία με αναφορές του τύπου «η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει».

    Ένταση στο Ηράκλειο

    Ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, όταν αγρότες συγκεντρώθηκαν με σκοπό να απαιτήσουν τη δρομολόγηση πλοίου για να μεταφέρει 150 νταλίκες με κηπευτικά στον Πειραιά.

    Οι αγρότες, που φέρεται να είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας», προχώρησαν σε ρίψη φωτοβολίδων ενώ κάποιοι επιχείρησαν να ανέβουν από τους κάβους στο πλοίο. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστεί ελαφρά ο λιμενάρχης και να καεί ένα εκδοτήριο εισιτηρίων. 

    Το πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι, χωρίς όμως να μεταφέρει φορτίο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Κοινωνικός αυτοματισμός», τρομοκρατία και καταστολή από κυβέρνηση και εφοπλιστές ενάντια στους ναυτεργάτες Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top