• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

    Τραγωδία στη Λέσβο: Δύο πρόσφυγες νεκροί από φωτιά στο hot spot της Μόριας

    Πηγή: 902.gr

    Tραγικό θάνατο βρήκαν μία 60χρονη γυναίκα και το πεντάχρονο εγγόνι της από φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο hot spot της Μόριας, στη Λέσβο. Οι νεκροί είναι Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ, που είχαν εγκλωβιστεί στη Λέσβο εδώ και τέσσερις μήνες, λόγω της απάνθρωπης πολιτικής που εφαρμόζεται στο Προσφυγικό.

    Από ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή υπήρξαν αναφορές για τρίτο θύμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

    Σοβαρά τραυματίστηκαν μία γυναίκα με το παιδάκι της, επίσης Κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Αθήνα για να αντιμετωπιστούν τα πολύ σοβαρά εγκαύματα τους. Περίπου δέκα ακόμα πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ελαφρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

    Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 το βράδυ όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξερράγη φιάλη υγραερίου την ώρα που μέσα στη σκηνή της μαγείρευε η 60χρονη και το εγγόνι της κοιμόταν δίπλα της. Και οι δυο εγκλωβίστηκαν μέσα στην καιόμενη πλαστική σκηνή και κάηκαν ζωντανοί.

    Γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε στις διπλανές σκηνές, αφού στο hot spot της Μόριας στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε καλοκαιρινές σκηνές. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, καθώς γυναίκες και παιδιά άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν από τις φλόγες.

    Η φωτιά ξεχείλισε το ποτήρι της αργής για τις άθλιες συνθήκες διαμονής και τον πολύμηνο εγκλωβισμό με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια σε διάφορα τμήματα του καταυλισμού και να επέμβουν τα ΜΑΤ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τραγωδία στη Λέσβο: Δύο πρόσφυγες νεκροί από φωτιά στο hot spot της Μόριας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top