• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

    Καταδικάζουν τις ρατσιστικές κραυγές μίσους

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών αντιλήψεων διοργανώνουν το Σάββατο 1 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας, η ΚΟΒ Φιλιππιάδας του ΚΚΕ και οι ΤΟ Πρέβεζας - Φιλιππιάδας και Αρτας της ΚΝΕ
    «Θέλουμε σχολείο», «Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια», γράφουν τα χαρτόνια που κρατούσαν τα προσφυγόπουλα στην κινητοποίηση που έκανε στις αρχές της βδομάδας η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ
    Πηγή: rizospastis.gr

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών αντιλήψεων διοργανώνουν το Σάββατο 1 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας, η ΚΟΒ Φιλιππιάδας και οι Τομεακές Οργανώσεις Πρέβεζας - Φιλιππιάδας και Αρτας της ΚΝΕ.

    Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Φιλιππιάδας του ΚΚΕ καταγγέλλει απερίφραστα την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και χαιρετίζει «όλους τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους του λαού της περιοχής, που, από την πρώτη στιγμή, αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες, που βρίσκονται εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη». Καλεί ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους, που δηλητηριάζουν τη συνείδηση της νέας γενιάς, αλλά και όλο το λαό να διεκδικήσει:

    • Νέες ανοιχτές δομές φιλοξενίας, χώρους που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.
    • Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.
    • Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.
    • Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.
    • Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: Εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά.
    • Ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
    Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας της ΚΝΕ καταγγέλλει με κατηγορηματικό τρόπο τις ρατσιστικές φωνές μίσους, σημειώνει ότι η κατάπτυστη ανακοίνωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας θυμίζει χρυσαυγίτικες πρακτικές και καμία σχέση δεν έχει με τα αισθήματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας της περιοχής, που όλο αυτό το διάστημα έχουν σταθεί αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και με έμπρακτο τρόπο. «Οι μαθητές δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε από τους συνομηλίκους μας, αναγνωρίζουμε πλήρως τα ίσα δικαιώματα που έχουν με εμάς, το δικαίωμά τους στη μόρφωση, που πρέπει να συνεχιστεί και σε αυτές τις συνθήκες, μέχρι να λυθεί η μεταφορά τους από τη χώρα μας στις χώρες που θέλουν να πάνε (...) Η πατριωτική στάση για κάθε Ελληνα νέο, εργαζόμενο, μαθητή, σπουδαστή είναι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ο αγώνας για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Στο μεταξύ πληθαίνουν και οι φορείς που παίρνουν θέση και καταδικάζουν τις ρατσιστικές κραυγές που αρνούνται το δικαίωμα των παιδιών των προσφύγων στη μόρφωση.

    Η Ενωση Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς σημειώνει ότι είναι αδιανόητο, «άνθρωποι που μεγαλώνουν παιδιά να αποφασίζουν πως κάποια άλλα παιδιά, λόγω καταγωγής, δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις εικόνες εξαθλίωσης αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, τις συνθήκες αποκλεισμού τις οποίες βιώνουν καθημερινά. (...) Τους καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη διασφάλιση του εμβολιασμού και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να μην αρρωστήσει κανένα παιδί επειδή είναι φτωχό, πρόσφυγας, ή μετανάστης». Και συμπληρώνει ότι «το μάθημα της αλληλεγγύης θα αποτελέσει την πιο ουσιαστική παιδεία για τα παιδιά μας».

    Και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ρατσιστικές κραυγές μίσους και να απαιτήσουν εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά. Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ. Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες. Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: Εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά. Ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Καταδικάζουν τις ρατσιστικές κραυγές μίσους Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top