• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

    Άγνοια ή συγκαλυμμένη καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία

    ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

    - Αντιδράσεις στον χειρισμό της υπόθεσης από την αντιπολίτευση - Τι είπαν οι παρατάξεις

    Πηγή: prlogos.gr
    ***



    ***
    Σε κόντρα με αφορμή  τη φιλοξενία προσφύγων σε ακριτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας εκτυλίχθηκε η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς να παρθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Ύπατη Αρμοστεία γιατί ήρθαν τις περασμένες ημέρες πρόσφυγες στην Καστοριά χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν κανέναν αρμόδιο φορέα.

    Χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς κ. Αδαμόπουλος, έκανε αρχικά  λόγο για ανάγκη λήψης απόφασης του συμβουλίου κατά της Ύπατης Αρμοστείας γιατί έκαναν ενέργειες να έρθουν πρόσφυγες αρχικά στην Καστοριά, με "πλήρη απαξίωση των τοπικών αρχών". Μάλιστα σε συνάντηση της αντιπεριφέρειας με τους δημάρχους της Καστοριάς, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς κάθε αρμόδιο (υπουργεία, Ύπατη Αρμοστεία, Βουλευτές και Πρωθυπουργό), ενάντια στον σχεδιασμό αυτό χωρίς καμία ενημέρωση, παρά ότι υπήρχε διαβεβαίωση ότι στην ακριτική Καστοριά δεν θα ερχόταν πρόσφυγες.

    Την απάντηση πως η Ύπατη Αρμοστεία κάνει συμβάσεις με ξενοδόχους χωρίς να ρωτηθεί κανένας και πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα κέντρα φιλοξενίας με τα ξενοδοχεία, έδωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας, λέγοντας πως στην περιοχή μας δεν υπάρχει κανένα hot spot. "Το ότι οι ξενοδόχοι κάνουν συμβάσεις είναι δικό τους θέμα", είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας ζήτησε συγνώμη γιατί στην περίπτωση της Καστοριάς δεν υπήρξε ενημέρωση (στα Γρεβενά, χθες, ενημερώθηκαν οι αρχές).

    Ανεπίτρεπτο είναι να υπάρξει ψήφισμα τέτοιου τύπου είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Δακής, λέγοντας πως είναι "αδιανόητο" να λέγεται από τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κάτι τέτοιο.

    "Τα πράγματα εξελίσσονται εν αγνοία της περιφερειακής αρχής", είπε από την πλευρά της η Γεωργία Ζεμπιλιάδου , λέγοντας πως πρέπει "επί τέλους η περιφέρεια να ασχοληθεί με το προσφυγικό και να μην μένουμε άβουλοι και μοιραίοι". Πρότεινε να φιλοξενηθούν 1.500 πρόσφυγες στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να μην  περνούν "φοβικά αισθήματα" στους κατοίκους. "Έχουμε ευθύνη να μην ντρεπόμαστε για τις επόμενες γενιές", σημείωσε η ίδια, λέγοντας πως θα πρέπει να λειτουργήσει ένα σχέδιο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

    "Τόσα χρήματα για να πλουτίζουν οι Μ.Κ.Ο. της περιοχής;", είπε αναρωτώμενος ο κ. Γιάννης Βήττας,  κάνοντας λόγο για "χρυσές ευκαιρίες των ξενοδόχων" ειδικά στην περίπτωση των Γρεβενών.


    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Άγνοια ή συγκαλυμμένη καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top