• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

  Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης: Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6 μ.μ. με το Π.Α.ΜΕ

  Πηγή: kozani.tv

  Οι συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, το ΕΚΑΣ η ίδια η ύπαρξη μας βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα που μας οδηγούν στην ανέχεια και την φτώχεια, εμάς και τις οικογένειες μας. Χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν πάνω από 2 χρόνια την έκδοση των συντάξεων τους.

  Ο τομέας της υγείας – περίθαλψης – πρόληψης πάει από το κακό στο χειρότερο και η αυξανόμενη εμπορευματοποίησή τους προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου μας δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα που μας υποχρεώνουν (ενώ πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή) να βάζουμε το χέρι στη τσέπη.

  Τα παιδιά μας στενάζουν από την ανεργία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, από το αβέβαιο μέλλον που τους επιφυλάσσει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Ένα σύστημα που η κυβέρνηση το υπηρετεί πιστά και υιοθετεί όλες στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρ. Ένωσης ενώ έχει για «Ευαγγέλιό» της την κερδοφορία του κεφαλαίου με κάθε μέσο και τρόπο.

  Η αντεπίθεση των συνταξιούχων, καλύτερα οργανωμένη και πιο μαζική, μέσα από τα σωματεία τους είναι αναγκαία και όσο μεγαλώνει η επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου πρέπει η απάντηση μας να είναι περισσότερο άμεση και αγωνιστική.

  Το καλοκαίρι πέρασε και το φθινόπωρο που προβλέπεται πολύ «καυτό».

  Καλούμε τους συνταξιούχους στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιή-σεων, που ποτέ δεν σταμάτησαν, να πάρουν μέρος μαζικά με επικεφαλής τα σωματεία μας στο μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6 μ.μ. από το Π.Α.ΜΕ.

  Η συμμετοχή μας σ’ αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο βοηθάει εμάς και τα παιδιά μας για μια καλύτερη ζωή. 

   Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Αποκατάσταση των συντάξεων μας.
  • Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.
  • Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.
  • Να μη καταργηθεί το ΕΚΑΣ.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων.
  • Δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.
  Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας. 

  η Διοίκηση 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης: Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6 μ.μ. με το Π.Α.ΜΕ Rating: 5 Reviewed By: e kozani
  Scroll to Top