• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

    Αίτημα του Δήμου Εορδαίας η διανομή των οικοπέδων της ΔΕΗ στις τοπικές κοινότητες – «Αποικιοκρατική η συμπεριφορά της ΔΕΗ»

    Πηγή: prlogos.gr

    Στο κοινοτικό κατάστημα του Αγίου Χριστοφόρου του πρώην Δήμου Αγίας Παρασκευής συζητήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου το θέμα της  αποκατάστασης των εδαφών της ΔΕΗ και η παραχώρησή τους στους αγρότες των τοπικών κοινωνιών. Ο δήμαρχος Εορδαίας κ. Σάββας Ζαμανίδης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στη ΔΕΗ για την συμπεριφορά της, την οποία και χαρακτήρισε αποικιοκρατική χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την τοπική κοινωνία. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει τη απουσία τόσο των εκπροσώπων της ΔΕΗ, όσο και της Περιφέρειας στην εν λόγω συζήτηση λέγοντας όμως ότι οι προσκλήσεις στάλθηκαν ηλεκτρονικά και πολλοί αποδέκτες πιθανόν δεν ενημερώθηκαν. 

    Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα καταφύγει ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ζητώντας τη συμπαράσταση όλης της Εορδαίας στην άδικη κατά τη γνώμη του εκμίσθωση των οικοπέδων της ΔΕΗ σε τρίτους εκτός περιοχής και με άγνωστα κριτήρια. Μάλιστα η λίστα των επιλεχθέντων αγροτών δε δημοσιοποιείται και αφορά τετραετή συμβόλαια με την επιχείρηση. Όταν ακόμα τα περσινά των αγροτών του πρώην Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν έχουν ανανεωθεί και παραταθεί, όπως όφειλε να γίνει. Τώρα κινδυνεύουν πολλοί αγρότες να χάσουν τα δικαιώματά τους μετά την απόφαση της ΔΕΗ να ενοικιάζει τα χωράφια της σε άλλους εκτός περιοχής .Για αυτούς τους λόγους το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας σύσσωμο θα προβεί ζητώντας τη στήριξη βουλευτών και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

    Ι.Π.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αίτημα του Δήμου Εορδαίας η διανομή των οικοπέδων της ΔΕΗ στις τοπικές κοινότητες – «Αποικιοκρατική η συμπεριφορά της ΔΕΗ» Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top