• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

    Κοζάνη, Στρατός Ξηράς: […] καθιέρωση «Ημέρας Αποτροπής», […] και αύξηση του αριθμού των εποχούμενων περιπόλων, με έμφαση στη διέλευση μέσα από χωριά…

    Την πρόοδο των δράσεων του Στρατού Ξηράς, αναφορικά με την αύξηση της παρουσίας του Στρατού στην Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία έλεγξε πρόσφατα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία και σε Φυλάκια της μεθορίου. 

    Μεταξύ των δράσεων που είχαν αποφασισθεί τον Ιούνιο είναι η πραγματοποίηση επιχειρησιακών αναγνωρίσεων στην Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία, η επιχειρησιακή εκπαίδευση και δραστηριότητες των τμημάτων της Αεροπορίας Στρατού, η διάθεση ελικοπτέρου  κατ’ ελάχιστον μία φορά κάθε μήνα για τη διεξαγωγή αναγνωρίσεων από Διοικητές, επιτελείς καθώς και προσωπικό των Μονάδων εκστρατείας με προσγείωση πλησίον χωριών και συνάντηση με κατοίκους της τοπικής κοινωνίας.

    Παράλληλα θα εκτελούνται ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας και ενεργοποίησης της Δύναμης «Δ», η ενίσχυση της παρουσίας του Στρατού Ξηράς, με τη διεξαγωγή ασκήσεων από Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και η καθιέρωση της «Ημέρας Αποτροπής», μια φορά κάθε μήνα επί διήμερο, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιούνται αναγνωρίσεις δρομολογίων προκαλύψεως και επανδρώσεις φυλακίων καθώς και  αύξηση του αριθμού των εποχούμενων περιπόλων, με έμφαση στη διέλευση μέσα από χωριά και επαφή με την τοπική κοινωνία, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

    Σε ότι αφορά στο προσωπικό Μόνιμο και Στρατεύσιμο που υπηρετεί στις εν λόγω περιοχές είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εξορθολογισμού του ποσοστού επάνδρωσης των Μονάδων και Υπηρεσιών των Σχηματισμών με μόνιμο προσωπικό, ενώ το ΓΕΣ έχει σταδιακά αυξήσει, σε ποσοστό έως 20% σε σύγκριση με το 2015, τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών θητείας σε Μονάδες της 8ης και 9ης  Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με οπλίτες που κατάγονται από την περιοχή, καθώς και με οπλίτες που εμπίπτουν σε κατ’ εξαίρεση μετάθεση με κοινωνικά κριτήρια. Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων και η επίδειξη παρουσίας – αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας.

    ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κοζάνη, Στρατός Ξηράς: […] καθιέρωση «Ημέρας Αποτροπής», […] και αύξηση του αριθμού των εποχούμενων περιπόλων, με έμφαση στη διέλευση μέσα από χωριά… Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top