• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαχητική η κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ για την επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

    Πηγή: 902.gr

    Ενάντια στην πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά του σχέδια, διαδήλωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε στην εκδήλωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

    Με μία μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, εργαζόμενοι και νεολαία, έστειλαν μήνυμα καταδίκης της βαρβαρότητας του ιμπεριαλισμού και συνάμα αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

    Παράλληλα, οι διαδηλωτές σάλπισαν ξεσηκωμό, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Όχι στην επέμβαση σε Ιράν - Συρία, καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», απαιτώντας να κλείσουν όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, να φύγει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR από τη Θεσσαλονίκη και από τη χώρα μας.

    Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Πασχάλης Κυπαρίσσης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς, και ο οποίος τόνισε:

    «Φίλες και φίλοι, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,
    Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

    Εβδομήντα ένα χρόνια μετά, το φιλειρηνικό-αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, τα μέλη και οι φίλοι της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη παραμένουμε συνεπείς στο χρέος μας. Δίνουμε το αγωνιστικό "παρών" μας για να αποδώσουμε φόρο τιμής στα 300.000 και πλέον αθώα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, του πυρηνικού ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν οι αμερικανικές ατομικές βόμβες με το βομβαρδισμό των δύο πόλεων στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, που έχει καταγραφεί ως το μεγαλύτερο, μαζικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, τη μεγαλύτερη, ταυτόχρονη δολοφονία πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

    Επτά δεκαετίες τώρα, η προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών επιμένει να εξαπατά τους λαούς. Ότι δήθεν έριξαν τις βόμβες για να συντομεύσουν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα δεδομένα όμως μαρτυρούν άλλες επιδιώξεις!

    Είναι γνωστό σε όλους, ότι από τις 9 Μάη 1945 η χιτλερική Γερμανία είχε συνθηκολογήσει. Η Ιταλία είχε συνθηκολογήσει ήδη από το 1943. Απέμενε μόνο το τρίτο μέλος της φασιστικής συμμαχίας, η Ιαπωνία, η οποία συνέχιζε τον πόλεμο μέχρι τις αρχές Αυγούστου 1945. Ήταν ωστόσο ζήτημα ημερών η συνθηκολόγηση και η παράδοσή της. Παράλληλα, ο πραγματικός νικητής του φασισμού - ναζισμού, η Σοβιετική Ένωση, από το Μάη του 1945 ακόμη είχε αρχίσει να μεταφέρει μεγάλα τμήματα του ένδοξου Κόκκινου Στρατού στην Άπω Ανατολή, χτυπώντας νικηφόρα τους Ιάπωνες στην περιοχή της Μαντζουρίας.

    Αυτήν ακριβώς την παρουσία της Σοβιετικής Ένωσης ήθελαν να αποτρέψουν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί. Σε αυτό αποσκοπούσε και η ρίψη των ατομικών βομβών. Στην τρομοκράτηση των λαών, που με ηγέτη και κύριο αιμοδότη τον ηρωικό σοβιετικό λαό, είχαν ολοκληρώσει ήδη το τιτάνιο έργο τους, τη συντριβή του φασισμού και την απελευθέρωση της ανθρωπότητας.

    Με αυτή τη φρικαλεότητα, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές θέλησαν να κάμψουν το φρόνημα των λαών, που αναπτερωμένοι από την αντιφασιστική νίκη ατένιζαν με αισιοδοξία το μέλλον. Με νέα ορμή συνέχιζαν τον αγώνα για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση, για το γκρέμισμα της αποικιοκρατίας και την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.

    Τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη ήθελαν να τρομοκρατήσουν πρωτίστως την ίδια τη Σοβιετική Ένωση, με σκοπό να εξασφαλίσουν την υπεροχή στο τραπέζι των μεταπολεμικών διαπραγματεύσεων και τους μεταπολεμικούς συσχετισμούς δύναμης.

    Με το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, άνοιγε μια καινούργια σελίδα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, η εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

    Ο λεγόμενος "ψυχρός πόλεμος" όμως είχε ήδη ξεκινήσει με την απόβαση των βρετανικών στρατευμάτων στην απελευθερωμένη από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ Ελλάδα. Με το μακέλεμα των αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης στην Αθήνα, τον Δεκέμβρη του '44. Η συνέχεια είναι γνωστή - μια ατελείωτη αλυσίδα ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων.

    Έτσι όπως ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, συνέχισαν στην Κορέα, στο Βιετνάμ, σε όλη την Ινδοκίνα, στη Μ. Ανατολή, στην Κύπρο, στην Παλαιστίνη! Ασταμάτητα, δεκαετίες τώρα! Στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, σε όλη τη Βόρεια Αφρική, στην Ουκρανία και τη Συρία σήμερα! Όπου και να γυρίσει τα μάτια του κανείς, σε όποιο σημείο του παγκόσμιου χάρτη και να κοιτάξει θα βρει σημάδια από τα αποτρόπαια εγκλήματά τους. Εμφύλιοι πόλεμοι, πραξικοπήματα, ωμές εισβολές, για να επιβάλλουν τα άνομα συμφέροντα και την επικυριαρχία τους.

    ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

    Δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα πιο απάνθρωπα και βάρβαρα μέσα. Από τις βόμβες Ναπάλμ, που πρωτοχρησιμοποίησαν ενάντια στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στα ελληνικά βουνά, στον εμφύλιο πόλεμο 1946-'49. Από τα βιολογικά και χημικά όπλα που έριξαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους στο Βιετνάμ και σε όλη την Ινδοκίνα. Από το βιολογικό πόλεμο που διεξήγαγαν δεκαετίες ολόκληρες ενάντια στην Κούβα. Μέχρι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο πότισαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια. Μέχρι το βάρβαρο αποκλεισμό και την εξόντωση των παλαιστινιακών πληθυσμών στις ελάχιστες δήθεν ελεύθερες περιοχές του.

    Αυτή είναι η συμπεριφορά των ιμπεριαλιστών!
    Αυτή είναι η φύση και η ουσία του κεφαλαίου!
    Σκοτώνει στον πόλεμο ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη του!

    Φίλοι και συναγωνιστές,

    Σήμερα ζούμε την πολύ βαθιά και επικίνδυνη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχει επιβληθεί μία νέα, παγκόσμια ιμπεριαλιστική τάξη, όπου οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι είναι καθημερινά στην ημερήσια διάταξη.

    Οι λαοί πληρώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την οικονομική κρίση του καπιταλισμού και την όξυνση των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών ανταγωνισμών στην Αφρική, στον Καύκασο, στην Ουκρανία, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ολόκληρης της Αν. Μεσογείου. Καινούργιες εστίες αντιπαράθεσης δημιουργούνται στην Ασία, όπως αυτή στη Νότια Σινική Θάλασσα. Η επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, στη Συρία, στο Ιράκ και τη Λιβύη, η όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, δημιουργούν τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

    Στόχος των ιμπεριαλιστών είναι οι αγορές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ο πλούτος των λαών και οι δρόμοι μεταφοράς του. Αυτή η αντιπαράθεση έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας. Η επέμβαση στη Συρία είναι ένας μόνο κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που ονομάστηκαν από τα αστικά επιτελεία και τους ποικιλόμορφους οπορτουνιστές "Αραβική Άνοιξη". Είναι ωστόσο η εφαρμογή του αμερικανόπνευστου σχεδίου για τη "Νέα Μέση Ανατολή". Ένα σχέδιο που το αποδέχτηκε αμέσως η ΕΕ και που σκοπό έχει την απόλυτη κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων πάνω στους λαούς και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής.

    Τα αμέτρητα καραβάνια των ξεριζωμένων προσφύγων από τη Συρία και από τις άλλες χώρες - θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η μετατροπή του Αιγαίου και της Μεσογείου σε θάλασσα νεκρών, τα απαράδεκτα στρατόπεδα όπου στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες, η ωμή καταπάτηση του προσφυγικού δικαίου και η απαράδεκτη σιωπή του ΟΗΕ γι' αυτό, η εγκληματική πολιτική της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών απέναντι στα ανυπεράσπιστα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας είναι οι συνέπειες αυτής της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης και η κατάσταση δεν θα ανατραπεί, αν δεν συναντήσει την αντίσταση των λαών.

    Συναγωνιστές και φίλοι,

    Τα τύμπανα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν ακόμη πιο δυνατά σε όλη την περιοχή από τη Βαλτική μέχρι τη Μέση Ανατολή μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία, στην οποία οι ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν:

    Την παραπέρα συγκέντρωση και μετακίνηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων προς τις χώρες, που συνορεύουν με τη Ρωσία.

    Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργία της λεγόμενης "Πυραυλικής Ασπίδας" με βάσεις στη Ρουμανία, στην Πολωνία, με τη ναυτική στήριξη και γενικότερες υποδομές, που συνδέονται με τη χρήση πυρηνικών όπλων σε μια καταστροφική αναμέτρηση. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Συνόδου, δηλώνεται η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα!

    Αποφάσισαν τη μονιμοποίηση και ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Βόρειο Ατλαντικό, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αποφάσισαν την ενίσχυση των δυνάμεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο, με το πρόσχημα του "ελέγχου των προσφυγικών ροών".

    Αποφάσισαν τη συνέχιση της παρουσίας των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, αλλά και στα Δυτικά Βαλκάνια, στον Καύκασο, στη Βόρεια Αφρική.

    71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στην κοινή ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, μαζί με την απόφασή τους για το στρατιωτικό τους συντονισμό ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ!

    71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR, στο οποίο προβλέπετε η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής - ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΧΗΜΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ!

    Είναι βαριές οι ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων διαχρονικά. Για να εξασφαλίσουν το καλύτερο πλασάρισμα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στη διεθνή σκακιέρα εμπλέκουν ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων. Υιοθετούν όλες τις επιθετικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργούν επικίνδυνες συμμαχίες με το Ισραήλ και άλλες δυνάμεις στην περιοχή.

    Στην ίδια ακριβώς ρότα βρίσκεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάτω από όλες τις συμφωνίες, που υπογράφτηκαν στη Βαρσοβία, φιγουράρει φαρδιά-πλατιά και η υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Με την εκλογή της ακόμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέθεσε ένα τεράστιο ποσό για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, που κατέληξε στα ταμεία της αμερικανικής LOCKHEED. Αναβαθμίζει και συμπληρώνει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές υποδομές στη χώρα μας, τη βάση της Σούδας, σχεδιάζει καινούργιες βάσεις DRONES, αναβαθμίζει και βαθαίνει το ρόλο ευρωατλαντικών στρατηγείων και στρατοπέδων εκπαίδευσης. Στα δεκάδες στρατηγεία και στρατόπεδα, διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, στρατοπεδεύουν και ασκούνται οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι.

    ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάλεσαν αρχικά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν μία καινούργια βάση σε νησί του Αιγαίου. ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

    Η στάση αυτή διαχρονικά υπαγορεύεται από την προσπάθειά τους να προωθήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στις αγορές της περιοχής. Γι' αυτό η Ελλάδα διατηρεί τις εξοπλιστικές της δαπάνες σε τόσο υψηλά επίπεδα, ακόμη και τώρα στα χρόνια της κρίσης, γι' αυτό και στέλνει σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων ως μισθοφόρους τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας. Ενώ την ίδια στιγμή φορτώνουν νέα αβάσταχτα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

    Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

    Εβδομήντα ένα χρόνια μετά την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τιμούμε τα αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού στις δύο μαρτυρικές ιαπωνικές πόλεις, στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στη Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Τα τιμούμε με ένταση του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Η μόνη δύναμη, που είναι ικανή να το κάνει αυτό, είναι οι ίδιοι οι λαοί, η αλληλεγγύη τους, η κοινή τους δράση και αγώνας.

    Καλούμε το λαό μας, την εργατική τάξη και τη νεολαία σε ξεσηκωμό. Αυτό το σύστημα δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται. Ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να υψώσουν τη δική τους σημαία! Σημαία, που θα γράφει: "Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά!" Για την κατάργηση του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Για τη δημιουργία του νέου κόσμου της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ειρήνης.

    Καταδικάζουμε το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ!

    Απαιτούμε:

    Την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων! Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές!

    Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

    Να κλείσουν όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία!

    Έξω το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR από το πρώην 3ο Σώμα Στρατού, από τη Θεσσαλονίκη και από τη χώρα μας!

    Να γυρίσουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές!

    Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του!

    Καμιά συμμετοχή του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!

    Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!»
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαχητική η κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ για την επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top