• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

    Παρέμβαση της Κομισιόν για στήριξη στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

    Πηγή: tvxs.gr

    Σε μια πρωτοφανή κίνησή της, η Κομισιόν, εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει την ΕΛΣΤΑΤ και τους εργαζόμενους της από ανυπόστατους ισχυρισμούς. 

    Η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Τίσεν δήλωσε σχετικά ότι για την Κομισιόν και την Eurostat είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος στο διάστημα 2010 - 2015 είναι πλήρως αξιόπιστα και ακριβή.

    Σχετική επιστολή εστάλη στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

    Η ανακοίνωση της Κομισιόν: 

    «Τα ορθά και αξιόπιστα δημοσιονομικά δεδομένα είναι απαραίτητα για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων. Πρόσφατες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ποιότητα και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα.

    » Παρ’ όλο που η Κομισιόν από θέση αρχής δεν θα σχολιάσει μια μεμονωμένη εθνική δικαστική υπόθεση, εκφράζει ανησυχία για τις αναφορές αυτές, καθώς αμφισβητούν την εγκυρότητα των δημοσιονομικών δεδομένων, στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα.

    » Η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Τίσεν δήλωσε: 'Η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και η ποιότητα των στατιστικών της είναι θεμελιώδεις. Για την Κομισιόν και την Eurostat είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος στο διάστημα 2010 - 2015 είναι πλήρως αξιόπιστα και ακριβή'.

    » Η Κομισιόν καλεί τις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν δημοσίως την ψευδή εντύπωση ότι τα στοιχεία αυτά παραποιήθηκαν στο διάστημα 2010-2015 και να προστατέψει την ΕΛΣΤΑΤ, όπως και τους εργαζομένους σε αυτήν, από τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς.

    » Επίσης, η Κομισιόν καλεί τις ελληνικές Αρχές να στηρίξουν και να διατηρήσουν την ποιότητα των ελληνικών στοιχείων, όπως και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ελληνική στατιστική νομοθεσία και στη δέσμευση του 2012 για την αξιοπιστία των στατιστικών.

    » Σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις και τους επιτρόπους Μοσκοβισί και Τίσεν απεστάλη στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Παρέμβαση της Κομισιόν για στήριξη στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top