• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

    Ταϊλάνδη: Η χούντα πέτυχε τη χειραγώγηση του λαού

    Πηγή: rizospastis.gr

    ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--
    Θύμα της προπαγάνδας της χούντας του ε.α. στρατηγού Πραγιούτ Τσαν - Οτσα, αλλά και της αστικής τάξης στην Ταϊλάνδη, πως η «περισσότερη ασφάλεια» είναι τάχα προτιμότερη από τη «λιγότερη δημοκρατία», φαίνεται πως έπεσε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής για συνταγματικές και άλλες «μεταρρυθμίσεις», που θα εξασφαλίσουν το ρόλο του στρατού στην εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική εξουσία για τουλάχιστον μία πενταετία, παρά την υποτιθέμενη διεξαγωγή «εκλογών» το 2017, το 61,40% των ψηφοφόρων ψήφισε ΝΑΙ. Ενάντια στην παράταση της χούντας για άλλα πέντε χρόνια (έως το 2021) ψήφισε το 38,60%.

    Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημα του δημοψηφίσματος, που ζητούσε τη συγκατάθεση του εκλογικού σώματος, προκειμένου η διορισμένη (από το στρατό...) 250μελής Γερουσία να συναποφασίζει με την Βουλή των Αντιπροσώπων για το διορισμό πρωθυπουργού, επίσης επικράτησε το ΝΑΙ με 58,11%. Οι υποστηρικτές του ΟΧΙ ανήλθαν στο 41,98% των ψηφοφόρων.

    Από τους περίπου 50.000.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους προσήλθε στις κάλπες το 58%.

    Με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που κατά κάποιον τρόπο νομιμοποιεί τη στρατιωτική κυβέρνηση η οποία ανέβηκε στην εξουσία με πραξικόπημα το 2014, δίνεται το «πράσινο φως» για μια νέα «μεταβατική» πενταετή περίοδο, το διορισμό του επόμενου πρωθυπουργού, της γερουσίας, της κρατικής μηχανής, αλλά και των δικαστηρίων από το στρατό, ενώ θα εξακολουθήσουν να παραμένουν σε ισχύ, δίχως τη συναίνεση της Βουλής, τα διατάγματα της χούντας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ταϊλάνδη: Η χούντα πέτυχε τη χειραγώγηση του λαού Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top