• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

    ΣΥΡΙΑ: Συνεχίζονται οι τουρκικές επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους

    Τουρκικά τεθωρακισμένα κινούνται στο Συριακό έδαφος (Πηγή: ΑΡ)
    Πηγή: 902.gr

    Τουλάχιστον 35 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση για να πλήξει ταυτόχρονα την τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» («ΙΚ») και τους κούρδους πολιτοφύλακες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Τα θύματα προέρχονται από τα χωριά Αλ - Αμάρνα και Τζέμπ - Ελ Κούσα,  που βρίσκονταν υπό των έλεγχο κουρδικών πολιτοφυλακών νότια της Τζαραμπλούς και  βρέθηκαν στο στόχαστρο των τουρκικών δυνάμεων αλλά και των Σύρων αντικαθεστωτικών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

    Το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοινώθηκε ότι τα χωριά Αλ - Αμάρνα και Άιν αλ-Μπάιντα, έπεσαν στα χέρια των τουρκικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων.  

    Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη, την Τετάρτη, της τουρκικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που έχει στόχο να εκδιώξει το «ΙΚ» από τα τουρκικά σύνορα και να σταματήσει την προώθηση των Κούρδων.

    Χθες συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά μεταξύ τουρκικών αρμάτων μάχης και κούρδων μαχητών στην περιοχή Αλ-Αμάρνα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

    Τουρκικές πηγές γνωστοποίησαν χθες ότι σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρεις, μετά από επίθεση Κούρδων.

    Η συνολική δύναμη της Τουρκίας στη Συρία αριθμεί αυτή τη στιγμή, σε 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΡΙΑ: Συνεχίζονται οι τουρκικές επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top