• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

    Η Ρωσία καταγγέλλει ένοπλες εισβολές Ουκρανών στην Κριμαία


    Η Ρωσία προτίθεται να παράσχει στη Δύση περισσότερες αποδείξεις για ουκρανικές ένοπλες εισβολές στην χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.


    Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κριμαία έχοντας ως στόχο να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση για την περιοχή αυτή, την οποία η Ρωσία προσήρτησε από την Ουκρανία το 2014. Η Ουκρανία απέρριψε την κατηγορία αυτή.

    Ο Λαβρόφ σημείωσε κατά τις δηλώσεις του αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν σήμερα από τηλεοπτικά δίκτυα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, ότι η Μόσχα θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από καιρού σχεδιαζόμενη ουκρανική συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της Κριμαίας.

    Από την πλευρά του ο Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση.

    Παράλληλα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί μετά την συνάντησή τους στο Γεκατερίνμπουργκ στη Ρωσία, ο Λαβρόφ υπογράμμισε σχετικά με την κρίση στη Συρία ότι οι Σύροι μαχητές έχουν χρησιμοποιήσει τις προσωρινές καταπαύσεις του πυρός στις μάχες μέσα και γύρω από το Χαλέπι για να ανασυνταχθούν και να εφοδιαστούν όπλα.

    Ο Ρώσος υπουργός σημείωσε ότι συνειδητοποίησε πως οι σύντομες καθημερινές εκεχειρίες που τίθενται σε εφαρμογή τώρα για να επιτρέψουν την είσοδο βοήθειας στην πόλη, όπως και στους άμαχους να την εγκαταλείψουν, δεν επαρκούν.

    Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, είναι δύσκολο να παρατείνουν τις εκεχειρίες προς το παρόν λόγω του κινδύνου που υπάρχει να χρησιμοποιηθούν από τους μαχητές για να ανασυνταχθούν και να εφοδιαστούν όπλα, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν, όπως σημείωσε.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η Ρωσία καταγγέλλει ένοπλες εισβολές Ουκρανών στην Κριμαία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top