• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

    Εντυπωσιακή συγκέντρωση δειγμάτων μυελού των οστών – Στις εξορμήσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Αμοπεταλιοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας”

    ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΡΟΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
    Πηγή: ptolemeos.gr

    Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η νέα εξόρμηση ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας”, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κάτω Κώμη Κοζάνης, όπως και η λήψη δειγμάτων μυελού των οστών.

    Μετά από ενημέρωση της προέδρου του συλλόγου, Σούλας Πασιάκου και της Γραμματέα Δώρας Λαζαρίδου σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, αιμοπετάλια, Βλαστοκύταρα και τη δωρεά μυελού οστών, πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις μυελού οστών.

    Η “Σταγόνα Ελπίδας” σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς οργάνωσε και προγραμμάτισε το τελευταίο διάστημα αντίστοιχες εξορμήσεις και αιμοδοσίες και σε άλλους οικισμούς με αντίστοιχη επιτυχία, ενώ συγκεντρώθηκε ένας εντυπωσιακός αριθμός δειγμάτων μυελού οστών. Η αρχή έγινε με την Λευκοπηγή, όπου η συμμετοχή ήταν πολύ- πολύ μεγάλη καθώς συγκεντρώθηκαν 106 δείγματα, στις 12 Αυγούστου στο Βαθύλλακο συγκεντρώθηκαν 161 δείγματα, ξανά στη Λευκοπηγή με 59 και την Πέμπτη στην Κάτω Κώμη ο αριθμός των δειγμάτων ανήλθε σε 51.

    Σκοπός του συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας, προσφοράς αιμοπεταλίων, μυελού οστών, βλαστοκυτάρων για την κάλυψη των αναγκών του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης και του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που τόσο πολύ ανάγκη έχουν σε αίμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Ο σύλλογος “Σταγόνα Ελπίδας” ξεκίνησε ήδη επαφές με τους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης, με τον αντιπεριφεριάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, καθώς και με συλλόγους,  φορείς, ομάδες πολιτών για την οργάνωση και συμμετοχή τους στη λαμπαδηδρομία των αιμοδοτών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη.

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα μελών του συλλόγου, μεγάλη συμπαράσταση έχει η “Σταγόνα Ελπίδας” σε όλη αυτή την προσπάθεια για ενημέρωση του κοινού και τη  λήψη μυελού οστών από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εντυπωσιακή συγκέντρωση δειγμάτων μυελού των οστών – Στις εξορμήσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Αμοπεταλιοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας” Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top