• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

    Κοζάνη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για την πανεπιστημιούπολη

    Ιστορική και σημαντική στιγμή για τη Δυτική Μακεδονία χαρακτήρισε, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, την υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης.

    Τη σύμβαση υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, που είναι η κοινοπραξία ΤΕ.ΝΑ. ΑΤΕΒΕ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου, μετά την έκπτωση 60% που προσέφερε ο ανάδοχος, ανέρχεται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ολοκλήρωσή του προβλέπεται από τη σύμβαση σε τρία χρόνια.

    Η πανεπιστημιούπολη θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο βασικών κτιριακών συγκροτημάτων, της Διοίκησης, και Εκπαίδευσης συνολικού μικτού εμβαδού 16.572 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά στο συγκρότημα, που αφορά το χώρο διδασκαλίας, θα υπάρχουν 15 αίθουσες διδασκαλίας, 13 αίθουσες εργαστηρίων, 2 αίθουσες εργαστηρίων υπολογιστών, 2 αμφιθέατρα διδασκαλίας και 3 αίθουσες σεμιναρίων. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης τόνισε ότι μετά την ημέρα της ίδρυσής του, πριν 13 χρόνια, η «σημερινή» είναι ίσως η δεύτερη πιο σημαντική ημέρα για το πανεπιστήμιο. Με τη ολοκλήρωση της πανεπιστημιούπολης, σημείωσε ο κ. Τουρλιδάκης, μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού Περιφερειακού Πανεπιστήμιου.

    ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κοζάνη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για την πανεπιστημιούπολη Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top