• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

    Σε έξι ξενοδοχεία των Γρεβενών θα φιλοξενηθούν 700 - 800 πρόσφυγες

    "ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ

    Πηγή: prlogos.gr

    Εν αναμονή της εγκατάστασης 700 με 800 προσφύγων βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Γρεβενών, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές διαδικασίες και βρίσκονται εν αναμονή άφιξης των προσφύγων (οικογενειών και ατόμων μεμονωμένων, προσφύγων από τη Συρία κ.α., που έχουν αιτηθεί και δικαιούνται ασύλου παραμονής στη χώρα μας).  Πρόκειται για έξι ξενοδοχεία σε αντίστοιχα χωριά των Γρεβενών, εκ των οποίων και ένα μέσα στην πόλη, που πληρούν τις προϋποθέσεις (είναι δυναμικότητας άνω των 50 κλινών) και έχουν υπογράψει ήδη τις σχετικές συμβάσεις με την Ύπατη Αρμοστεία και θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

    Δεν υπάρχει ακόμη ακριβής ημερομηνία άφιξης των προσφύγων στην περιοχή, αλλά οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο επιλογής ατόμων, από αιτούντες άσυλο στη χώρα μας. Τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες βρίσκονται στον ορεινό όγκο των Γρεβενών, σύμφωνα με πληροφορίες, και συγκεκριμένα σε:  Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Σαμαρίνα και εντός των Γρεβενών. Ήδη σε παρόμοιες κινήσεις έχουν προβεί και άλλα ξενοδοχεία σε πόλεις της Ελλάδας (λ.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και αλλού), αφού θα επιδοτούνται για τη φιλοξενία και σίτιση των προσφύγων. 


    Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." η Μαρία Σουπιάδου πρόεδρος των Τουριστικών Επιχειρήσεων Ορεινού όγκου Γρεβενών και  ιδιοκτήτρια του  Pindos Palace, θέλουν και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες των Γρεβενών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά λόγω προϋποθέσεων μέχρι στιγμής δεν μπορούν. 


    "Η περιοχή μας έχει πάρει τουριστικά τον κατήφορο. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης για τους ξενοδόχους . Δεν έχουμε ούτε το 1/5 της κίνησης που είχαμε κάποτε , γι' αυτό και προβαίνουμε σε αυτή την κίνηση", είπε χαρακτηριστικά η ίδια.


    Η σύμβαση που έχουν υπογράψει με την Ύπατη Αρμοστεία είναι μέχρι τις 31/12 και αν όλα πάνε καλά, θα ανανεωθεί για ετήσια βάση από τη νέα χρονιά. με την κίνηση αυτή τα ξενοδοχεία θα δουλέψουν, ενώ μέσω της κίνησης που θα υπάρξει και της σίτισης των προσφύγων θα τονωθεί και η αγορά των Γρεβενών, σημειώνει η ίδια. Επισήμανε, μάλιστα και το οξύμωρο του πράγματος, να φιλοξενούνται πρόσφυγες σε δωμάτια με πολυτελείς παροχές, όπως μπανιέρες με υδρομασάζ κ.ο.κ., αφού πρόκειται για προσεγμένα καταλύματα. "Για άλλο σκοπό κάναμε τα καταλύματά μας. Ή τα κλείνουμε και φεύγουμε, ή περνάμε κάποια χρόνια, προσπαθώντας να επιβιώσουμε", σημείωσε η ίδια, λέγοντας πως από το 2009 μέχρι το 2016 έκλεισαν και ρημάξανε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στα Γρεβενά, για αυτό και οι ιδιοκτήτες μονάδων προβαίνουν σε ανάλογες κινήσεις.

    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σε έξι ξενοδοχεία των Γρεβενών θα φιλοξενηθούν 700 - 800 πρόσφυγες Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top