• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

    ΠΟΕΔΗΝ: «Υπέρηχος του ΕΣΥ- Σάπιο σύστημα» - Γ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες…

    …και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.

    Πηγή: ΠΟΕΔΗΝ (κλικ για Ολόκληρη την ανακοίνωση)

    «Υπέρηχος του ΕΣΥ- Σάπιο σύστημα» τιτλοφορείται η μακροσκελής ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στην οποία απαριθμούνται για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο, τα τεράστια προβλήματα συγκεκριμένων δημόσιων νοσοκομείων αλλά και προβλήματα δημόσιας υγείας που στερούν το υπέρτατο αγαθό της ζωής…

    Και συνεχίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή τους: "Εδώ καράβια χάνονται (ανθρώπινες ζωές) βαρκούλες αρμενίζουν (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης)"...

    Μην ξεχνώντας δε όσα γίνονται από χθες με τις τηλεοπτικές άδειες και το φάσμα της ανεργίας που απειλεί παραπάνω από 1500 οικογένειες εργαζομένων στα ΜΜΕ, αναφέρουν: "Είμαστε αλληλέγγυοι στους δημοσιογράφους και εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, από τις αλλοπρόσαλλες χουλιγουντιανές φιέστες της κυβέρνησης. Δημοσιογράφοι – Τεχνικοί δίνουν καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης σε αντίξοες καιρικές συνθήκες στο χιόνι, τη βροχή, τη ζέστη καλύπτοντας τα γεγονότα.

    Είναι παρόντες στους αγώνες της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τα υπουργεία, στις πορείες στους δρόμους, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καλύπτοντας τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Η κυβέρνηση εξαργυρώνει γραμμάτια καθημερινά στους επιχειρηματικούς ομίλους, για την κυβερνητική εξουσία που κατέχει και την πολιτική επιρροή που απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Την κυβέρνηση καθόλου δεν την νοιάζει η αντικειμενική ενημέρωση. Τη νοιάζει μόνο το ονοματεπώνυμο των επιχειρηματιών που θα κατέχουν τις άδειες και η πλήρης χειραγώγηση της ενημέρωσης.

    Ταυτόχρονα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει ότι δήθεν πολεμά τη διαπλοκή και τη διαφθορά.


    Αλήθεια ποιος εμποδίζει την κυβέρνηση να πατάξει τη διαφθορά και την διαπλοκή; Γιατί δύο σχεδόν χρόνια κάνει μία τρύπα στο νερό;"...


    Για την Δημόσια Υγεία αναφέρεται:

    "Να ξεχάσουμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.


    Μόλις σήμερα βρήκαν αρουραίο στο κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ Κοζάνης στο υπόγειο του Νοσοκομείου.


    Το κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του τοπικού Σωματείου, το έδωσαν στη δημοσιότητα. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ της υποτίθεται αριστερής κυβέρνησης τι λέτε ότι κάνει; Δεν φροντίζει για τη μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε κατάλληλο χώρο (είναι σχεδόν έτοιμος) αλλά διώκει πειθαρχικά τη Διοίκηση του Σωματείου επειδή δημοσιοποίησε το γεγονός.


    Η κυβέρνηση έχει ανάγκη να κόβει κορδέλες, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών ότι δήθεν εφαρμόζει το Παράλληλο Πρόγραμμα και όχι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Μόνο όμως που ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν τους ξεγελάνε οι φιέστες. Βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα κοινωνικά αγαθά και την υγειά τους, καθότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Όταν πληρώνεις τα κοινωνικά αγαθά και υποφέρεις για να βρεις την υγειά σου, καθόλου δεν σ’ ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά κόλπα των Κυβερνώντων.

    Τι να τις κάνουν οι πολίτες τις κορδέλες; Δεν χειρουργούν οι κορδέλες έγκαιρα, δεν εξασφαλίζουν κρεβάτι ΜΕΘ όταν πεθαίνεις αβοήθητος, δεν εξασφαλίζουν Νοσηλεία με ασφάλεια, δεν κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, δεν εξασφαλίζουν την ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών που επίσης η υγεία τους κρέμεται σε μία κλωστή, δεν καλύπτουν με προσωπικό τις κλινικές φαντάσματα των Νοσοκομείων.

    Η κυβέρνηση με τις κορδέλες απευθύνεται σε όσους μέχρι σήμερα δεν χρειάσθηκαν το ΕΣΥ. Γιατί όσοι το χρειάσθηκαν έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα. Την πολιτική καταστροφής του ΕΣΥ ακολουθεί πιστά η ψευτοαριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με απίθανους τύπους. Καταστρέφουν, εφαρμόζουν μνημόνια και όταν τους ακούς να μιλάνε νομίζεις ότι ζεις σε άλλη χώρα. Αντί να ζητάνε ταπεινά συγνώμη, χρησιμοποιούν φρασεολογία με την οποία απαιτούν από τον λαό να τους λέει και ευχαριστώ!!! Να τους αποθεώνει για τις πολιτικές που διαλύουν τα πάντα γύρω τους. Είναι φοβεροί τύποι!!!

    Ο Υπουργός Οικονομικών σε άπταιστα ελληνικά λέει ότι εφαρμόζει λεπτομερώς τα Μνημόνια και οι Υπουργοί της Υγείας στο κόσμο τους, λένε ότι εφαρμόζουν παράλληλο πρόγραμμα.


    Ποιο είναι το παράλληλο πρόγραμμα; Κόβουν κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ. Δεν πείθουν γιατί καθημερινά εγκληματούν εκ προμελέτης σε βάρος της Δημόσιας Υγείας, καθ’ ότι χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές.


    Και πιο κάτω από την ΠΟΕΔΗΝ γίνονται πιο συγκεκριμένοι αναφέροντας:

    Λειτουργούν κλινικές χωρίς ειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Κλινικές φαντάσματα.

    Αυξάνουν την κρατική χρηματοδότηση λένε εφέτος στα νοσοκομεία. Και όμως αυτοδιαψεύδονται από τους προϋπολογισμούς 2015, 2016 του Υπουργείου Υγείας που υπογράφει ο ίδιος ο κος Ξάνθος.


    Εφέτος είναι 350 εκ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Έχουν επάρκεια υλικών οι μονάδες του ΕΣΥ λένε. Και όμως οφείλουν 1,5 δις ληξιπρόθεσμα (δικά τους στοιχεία). Το ΕΣΥ συντηρείται από εράνους, παροχές, δωρεές και συναυλίες. Μέχρι και από τα παγκάρια της εκκλησίας του κάθε νοσοκομείου.


    Φτάσανε σε σημείο οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους να υποχρεώνονται να φέρουν μαζί τους τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Μέχρι και τα σεντόνια!!! Ιατρικά Μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, δεν υπάρχουν ΜΕΘ, κλειστά χειρουργεία, υπολειτουργούν τα σαράβαλα ασθενοφόρα χωρίς πληρώματα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη κατέρρευσε και πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τους πολίτες και η Ψυχική Υγεία ψυχορραγεί.


    Στα Κέντρα Υγείας συγκεντρώνουν οι εργαζόμενοι με έρανο μεταξύ τους λίγα ευρώ για να αγοράσουν γάζες, σύριγγες, γάντια, ακόμη και χαρτί υγείας.



    ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.



    Δεν θα το’ χουν!!!


    Και -ακόμα πιο συγκεκριμένοι- δίνουν στοιχεία για ελλείψεις σε συγκεκριμένα νοσοκομεία:
    […]
    Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.
    […]
    Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις). 23 ημέρες το μήνα ακάλυπτο το Νοσοκομείο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός). Υπηρετούν 2 Αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται.
    […]
    Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές.
    […]
    Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
    1.    Έλλειψη προσωπικού
    2.    Υποχρηματοδότηση 
    3.    Δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική εξ αιτίας έλλειψης ιατρών παθολόγων
    4.    Υπολειτουργία ΤΕΠ
    Αναλυτική δύναμη ιατρικού προσωπικού :  Προβλεπόμενες θέσεις 59, υπηρετούν 36
    Αναλυτική δύναμη νοσηλευτικού προσωπικού :  Προβλεπόμενες θέσεις 237, υπηρετούν 155

    Διοικητικό και λοιπό προσωπικό , προβλεπόμενες θέσεις 75, υπηρετούν 38.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΟΕΔΗΝ: «Υπέρηχος του ΕΣΥ- Σάπιο σύστημα» - Γ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες… Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top