• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: “Όχι στα Ναρκωτικά, όχι στη ναρκωκουλτούρα’’

    Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου
    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    «Κοινωνία Ελεύθερη από Ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα Ναρκωτικά» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας την Δευτέρα 27 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

    Υποδεχόμενη τους προσκεκλημένους η εκπρόσωπος του Συλλόγου Σοφία Δενεσίδου, μέσα από την «δυνατή» ομιλία της έστειλε το μήνυμα της εκδήλωσης τονίζοντας τα εξής:

    «Η 26 Ιουνίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους.

    Η συζήτηση που άνοιξε εκ νέου για την απελευθέρωση τα ναρκωτικών σε μία περίοδο που διαλύουν κάθε εργατικό δικαίωμα, που ύστερα από το νόμο Λαιμητόμο στα ασφαλιστικά δικαιώματα, συζητούν για νέα μέτρα σε μισθούς – συντάξεις εργασιακές σχέσεις, που τσακίζουν με κάθε τρόπο τη ζωή μας, μιλάνε για το δικαίωμα στην Ελευθερία και την Επιλογή του καθενός.

    Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά και παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις αιτίες που γεννούν την Ναρκοκουλτούρα.

    Όταν από στατιστικά στοιχεία 27.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και 20.000 στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα με ουσίες, όταν 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από υπερβολική δόση και όταν μόνο 1 στους 6 παγκοσμίως έχει πρόσβαση σε θεραπεία.

    Την ίδια αυτή στιγμή προσπαθούν με διαρκή επιχειρηματολογία Ναρκοκουλτούρας να πείσουν ότι η μαστούρα είναι ελευθερία, είναι δικαίωμα, είναι ζήτημα ατομικής επιλογής.

    Με αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις καλλιεργούν την ανοχή στην εξάρτηση κατηγοριοποιούν τα ναρκωτικά σε σκληρά και μαλακά.

    Οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά μαζί με το εργατικό κίνημα γιατί τα ναρκωτικά δεν λύνουν τα προβλήματα, τα προβλήματα είναι εκεί, της ύπαρξης, της εικόνας. Δεν χρειάζονται.

    Τα ναρκωτικά μπορούν να βρουν άλλους τρόπους να αντέξουν τον πόνο και το δυσάρεστο κρατώντας την αξιοπρέπεια και χτίζοντας την αυτοεκτίμηση και την δύναμη τους γιατί η εξάρτηση δεν αφορά συγκεκριμένο τύπο ανθρώπων δεν είναι ηθική παρεκτροπή, δεν είναι έγκλημα, δεν είναι ασθένεια είναι ένα σύμπτωμα πίσω από το οποίο βρίσκεται ένας ιδιαίτερος για κάθε άνθρωπο σύνδεσμος από αιτίες κυρίως ψυχολογικές και κοινωνικές.

    Γι’ αυτό φίλες και φίλοι δίνουμε συνθήματα στα παιδιά μας.

    Delete στο φάκελο ουσίες sefare στη ζωή.

    Μία ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις

    Αγώνας για τη ζωή χωρίς ναρκωτικά

    Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

    Ακολούθησαν οι εισηγήσεις δύο αξιόλογων ψυχολόγων, που αναφέρθηκαν στη μάστιγα των ναρκωτικών και στις επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία.

    Παίρνοντας πρώτη το λόγο η Ψυχολόγος και υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ «Ανάδυσις», Όλγα Λοτσάρη, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια της κρίσης το πρόβλημα των Ναρκωτικών αυξήθηκε, καθώς οι άνθρωποι βρίσκουν ως λύση στα όποια προβλήματα προκύπτουν μέσα από τις διάφορες ουσίες. Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται σε4 επαγρύπνηση να είναι πάντα κοντά στα παιδιά τους και να τα μάθουν να πατούν σταθερά στα πόδια τα ους, αναπτύσσοντας και μια πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

    Ο ρόλος της οικογένειας είναι πάρα πολύ σημαντικός στο να στηρίξουν τα παιδιά προκειμένου να σταματήσουν να χρήση των Ναρκωτικών, εφ’ όσον ‘’πέσουν’’ σε αυτά».

    Από την πλευρά της η Ψυχολόγος υπεύθυνη του Κέντρου Οικογενειακής υποστήριξης της «Ιθάκης», Ευαγγελία Δανιηλίδου, επικεντρώθηκε στο ρόλο της οικογένειας, που μπορεί να αποτελέσει ‘’ασπίδα’’ προστασίας για τα παιδιά, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι δε υπάρχουν μαλακά και σκληρά ναρκωτικά, τονίζοντας πως όλα είναι το ίδιο επικίνδυνα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: “Όχι στα Ναρκωτικά, όχι στη ναρκωκουλτούρα’’ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top