• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

    ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ: Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Δυτική Μακεδονία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

    Από την Κοζάνη
    Πηγή: 902.gr

    Το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» αντήχησε στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις για την επέτειο της θυσίας των εργατών το 1886, αλλά και των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

    Στην Κοζάνη

    Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο. Μαζικό «παρών» έδωσαν οι γουνεργάτες, οι οικοδόμοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αλλά και οι εργατοτεχνίτες της Ενέργειας.

    Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η πρόεδρος της Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών Κοζάνης (μέλος ΟΓΕ) Μαρία Δελνιώτη, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Βαγγέλης Δεληολάνης.

    Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα υποκαταστήματα μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, που παρέμειναν ανοικτά, παρά την αντίθετη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.



    Στην Πτολεμαΐδα

    Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μαζική πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Παλιό Πάρκο.
    Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σταύρος Μωυσιάδης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αμέσως μετά έγινε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής ασφαλιστικής - φορολογικής λαιμητόμου.

    Η πορεία κατέληξε στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε κατάθεση στεφάνων. (Δείτε βίντεο) 

    Συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί επίσης σε Γιαννιτσά, στην πλατεία ΕΠΟΝ, στα Γρεβενά στην κεντρική πλατεία, στην παλιά νομαρχία στην Καστοριά, και στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ: Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Δυτική Μακεδονία (VIDEO - ΦΩΤΟ) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top