• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 7 Μαΐου 2016

    Την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή κατά απεργών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)


    Πηγή: 902.gr

    Την εργοδοτική τρομοκρατία και το όργιο καταστολής απέναντι στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία, σε απεργούς εργαζόμενους και σε συνδικαλιστές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, με αφορμή δεκάδες προσαγωγές απεργών οικοδόμων στην Αθήνα, την προσαγωγή ενός εργαζόμενου στο λιμάνι του Βόλου και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.

    «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συνδικαλιστές και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Όλοι στην απεργία. Όλοι στον αγώνα. Όλοι στις διαδηλώσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

    Το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία προχώρησε προκλητικά σε προσαγωγές 30 οικοδόμων έξω από το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Νέο Φάληρο. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ) 

    Λίγες ώρες μετά και κάτω από την πίεση και παρέμβαση των απεργών και εργαζομένων άλλων κλάδων οι οικοδόμοι αφέθησαν ελεύθεροι.

    Συγκεκριμένα, μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων ότι η εργοδοσία τους εκβιάζει και τους απειλεί να πάνε για δουλειά. Μέλη του Συνδικάτου έσπευσαν στο εργοτάξιο, ενώ η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία. Βγαίνοντας οι οικοδόμοι από το εργοτάξιο, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε από αυτούς και λίγο αργότερα άλλων 25, οι οποίοι κατευθύνονταν προς το τοπικό Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

    Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων άλλων κλάδων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει».  

    Στο πλευρό των προσαχθέντων και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
    Αξίζει να αναφέρουμε ότι και οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στο εργοτάξιο, μπροστά στις προσαγωγές, αντέδρασαν φωνάζοντας στους αστυνομικούς να αφήσουν τους εργάτες.

    Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Αθήνας

    «Την τρομοκρατία και την καταστολή που χρησιμοποιεί η εργοδοσία σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κάμψουν την αγωνιστική απάντηση του κλάδου απέναντι στο νόμο-λαιμητόμο και των χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν σε όλη τη χώρα», καταγγέλλουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

    «Προειδοποιούμε την εργοδοσία και την κυβέρνηση: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!», υπογραμμίζουν. «Είναι βαθιά νυχτωμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα κάμψουν το φρόνημα των οικοδόμων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό που μας δίνει δύναμη είναι το δίκιο των αιτημάτων μας, που έχει να κάνει με το ψωμί το δικό μας και των παιδιών μας. Έχει να κάνει με τα καντάρια ιδρώτα που χύνουμε στα εργοτάξια και μας τα κλέβει μια χούφτα παράσιτα. Κι αυτό είναι πάνω από κάθε αστικό δίκαιο.

    Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η συμμετοχή όλων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις ακόμα πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά. Δεν μένουμε μόνο εκεί. Οργανώνουμε την πάλη, όχι μόνο για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος, αλλά για να πάμε το καράβι ακόμα πιο πέρα. Μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

    Όλοι στην απεργία! Όλοι στον αγώνα!».

    Και κατά των ναυτεργατών 

    Επίσης, στο λιμάνι του Βόλου, κατ' εντολήν των εφοπλιστών επιχειρήθηκε να επιβληθεί απεργοσπασία στο FLYING DOLPHIN «ΕΡΑΤΩ». Πάνω από  30 λιμενικοί επιτέθηκαν στο απεργιακό κλιμάκιο και συνέλαβαν εργαζόμενο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που συμμετείχε στον απεργιακό αγώνα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

    Στον Πειραιά, οι εφοπλιστές των Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, επειδή αποφάσισαν και συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα. Η απόφαση θα βγει το βράδυ της Παρασκευής.

    Στην πορθμειακή γραμμή Ρίο - Αντίρριο, εφοπλιστές και λιμενική αρχή απείλησαν με εισαγγελική παρέμβαση τους ναυτεργάτες για να υπονομεύσουν την απεργία.

    Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό. «Όλοι στο δρόμο του αγώνα, να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για Ασφαλιστικό - Φορολογικό», τονίζουν.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή κατά απεργών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top