• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

    Πρωτοβουλία Σωματείων: Όλοι στην Απεργία. Συγκεντρώσεις Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή

    Αθήνα

    Σε μαζική και αποφασιστική μάχη καλεί τους εργαζόμενους η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων που πραγματοποίησε συνέλευση την Πέμπτη 5 Μάη στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην Αθήνα.

    Η συνέλευση μετατράπηκε σε μάχιμη σύσκεψη ταξικών σωματείων και δυνάμεων για την οργάνωση της μάχης των επόμενων ημερών, με την κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου μέσα στο Σαββατοκύριακο και την κήρυξη 48-ωρης πανεργατικής πανελλαδικής Απεργίας την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη και την 24-ωρη Απεργία της Κυριακής 8 Μάη.

    Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε το αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης και συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και οι αγωνιστικές δράσεις των σωματείων για τις επόμενες μέρες.

    Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

    Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

    Την Παρασκευή 6 Μάη καλεί σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Συγκέντρωση στα Χαυτεία (Σταδίου) στις 11.30 π.μ. και πορεία στη Βουλή.

    Το Σάββατο 7 Μάη το πρωί διοργανώνει μαζικές εξορμήσεις και δράσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη. Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. καλεί σε Συγκέντρωση στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και σωματεία, όλες τις συλλογικότητες του Αγώνα. Στήνει το κιόσκι-περίπτερο της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Σύνταγμα και διοργανώνει συγκέντρωση και για την Εργατική Πρωτομαγιά.

    Την Κυριακή 8 Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο εμπόριο και τα απεργιακά μπλόκα, στις 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα το απόγευμα και μαζικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος (ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή).

    Θεσσαλονίκη

    Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί σε μάχη απόκρουσης της νέας αντεργατικής - αντιλαϊκής καταιγίδας. Καλεί τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία και τις συλλογικότητες του αγώνα σε Απεργιακή Συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Μάη στις 10.30 π.μ. στην Καμάρα
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πρωτοβουλία Σωματείων: Όλοι στην Απεργία. Συγκεντρώσεις Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top