• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η κυβέρνηση προχωρά στον επανεξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

    Πηγή: 902.gr

    Αύξηση των «αμυντικών» δαπανών, επανεξοπλισμό και προσλήψεις χιλιάδων μισθοφόρων στρατιωτών, περιλαμβάνει το σχέδιο, «Νέα Στρατηγική για την Άμυνα και την Ασφάλεια» που παρουσίασε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπό το πρόσχημα της «διαχείρισης των νέων απειλών», φανερώνοντας έτσι την πρόθεση και της γερμανικής κυβέρνησης να εμπλακεί ενεργότερα και «πιο αποτελεσματικά», στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας των αγορών για λογαριασμό της γερμανικής αστικής τάξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λάινεν ανέφερε, τόσο τη δράση του «Ισλαμικού Κράτους», όσο και τις «εξελίξεις στην Ουκρανία», ως ενδεικτικά των απειλών που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα στρατηγική.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας αναμένεται να αυξηθεί στα 39,2 δισεκατομμύρια ευρώ (από 34,3) μέχρι το 2020, βάση και του στόχου που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για εξοπλισμούς ίσους με το 2% του ΑΕΠ, (που για τη Γερμανία ανέρχεται στα 80 δισ. ευρώ).

    Όπως σημειώνουν αναλυτές, πρόκειται για την πρώτη φορά από το 1990, που οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπαίνουν σε «τροχιά ανάπτυξης», καθώς σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται αφενός μεγάλη εισροή χρημάτων, αφ' ετερου εξοπλισμός τους, τόσο με έμψυχο δυναμικό, όσο και νέα όπλα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την πρόταση της Γερμανίδας υπουργού, διατηρείται ο μισθοφορικός χαρακτήρας των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ανασυστήνεται το σώμα των τεθωρακισμένων (τα οποία είχαν ενσωματωθεί στο πεζικό, σε ένα δευτερεύοντα ρόλο), κάτι που μεταφράζεται σε νέες αγορές τεθωρακισμένων.

    Ήδη ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ενόπλων Δυνάμεων, Αντρέ Βίστνερ χαρακτηρίζει την αύξηση του αριθμού των Ενόπλων Δυνάμεων ως σημαντικό και θαρραλέο βήμα. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα, σε πρόσφατη επίσκεψη στη Γερμανία, κάλεσε τους Ευρωπαίους να ενεργοποιηθούν περισσότερο για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ενόπλων συρράξεων.

    Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική κυβέρνηση, είναι μία από αυτές που έχουν στηρίξει ενεργά τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ: Ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν (για πρώτη φορά μετά τον Β' ΠΠ, γερμανικά στρατεύματα βγήκαν εκτός συνόρων), ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε πυραύλους Πάτριοτ στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ενώ πλοία του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, συμμετέχουν σε όλες τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου, με τη ναυαρχίδα της δύναμης).
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η κυβέρνηση προχωρά στον επανεξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top