• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

    Κοζάνη: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Νίκο Πλακοπίτη από το ΚΚΕ

    Πηγή: prlogos.gr

    Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον κομμουνιστή, ήρωα της εργατικής τάξης Νίκο Πλακοπίτη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία Σκ ρκα, με κεντρικό ομιλητή τον Τασιούλα Γιάννη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

      Ο Νίκος Πλακοπίτης γεννήθηκε το 1906 στην Κοζάνη. Μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ, υπήρξε ανταποκριτής του Ριζοσπάστη και εκδότης της εφημερίδας «Παλλαϊκό Μέτωπο», παρότι τελειόφοιτος Δημοτικού. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων Κοζάνης και ήταν πρωτεργάτης και συνιδρυτής του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης. Από τον Σεπτέμβρη του 1936 και μετά έμεινε χρόνια σε εξορία, στα νησιά και στις φυλακές, ιδιαίτερα στην Ακροναυπλία  και ο οικοδόμος από την Κοζάνη, εκτελέστηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, μαζί με άλλους 200 Κομουνιστές, την Πρωτομαγιά του 44.

    Ο Γιάννης Τασιούλας στην ομιλία του τόνισε πω στόχος της εκδήλωσης ήταν να εμβαθύνουν στη δράση του Νίκου Πλακοπίτη και στο οτι αποτελεί παράδειγμα και σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κοζάνη: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Νίκο Πλακοπίτη από το ΚΚΕ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top