• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 28 Μαΐου 2016

    Κοζάνη: Με διαλυμένες τις υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία… εντυπωσιακά εγκαίνια στο νέο κτήριο του ΕΚΑΒ και παραλαβή 14 ασθενοφόρων

    Παύλος Πολάκης: "Σαπισμένο κράτος και σαπισμένη διαδικασία" Καθυστερούν τα αποτελέσματα των προκηρύξεων

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην τελετή παραλαβής των 14 ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

    Πηγή: prlogos.gr

    Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η παραλαβή των (14) νέων ασθενοφόρων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

    Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση παρουσία φορέων, πολιτικών προσώπων, του προσωπικού του ΕΚΑΒ καθώς και αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε η παραλαβή και ο αγιασμός των 14 ασθενοφόρων, εκ των οποίων τα τρία προορίζονται για το ΕΚΑΒ Καστοριάς, στο νέο κτήριο - κέντρο του ΕΚΑΒ Κοζάνης.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για έναν διαγωνισμό ο οποίος ξεκίνησε 2007 και παρ'όλο που κινδύνεψε να χαρακτηριστεί άγονος και να χαθούν τα ασθενοφόρα, τελικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με πολύ μεγάλη προσπάθεια πέτυχαν το στόχο τους και παραδόθηκαν. Επιπλέον έκανε λόγο για "σαπισμένο κράτος και σαπισμένη διαδικασία" για τις καθυστερήσεις των εκδόσεων των αποτελεσμάτων ενώ αναμένεται και νέα προκήρυξη 1700 θέσεων λοιπού προσωπικού μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των 985 θέσεων όπου αναμένονται το προσεχές διάστημα. Ακόμα ο κ Πολάκης αναφέρθηκε σε "μίζες" και "μάσα" πολιτικών προσώπων οι οποίοι προσπάθησαν να ακυρώσουν τον διαγωνισμό για το προσωπικό στις ΜΕΘ αλλά δεν τα κατάφεραν. Επίσης δήλωσε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να σταθεί το Ελληνικό Σύστημα Υγείας στα πόδια του και γι'αυτό το λόγο θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και νομοσχέδιο για τις προμήθειες προκειμένου να μην υπάρχει μαύρο χρήμα στον τομέα της Υγείας. "Η μαύρη τρύπα η οποία ξεκίνησε από το 1996 και μέχρι το 2007 γινόταν ένα γλέντι - πάρτυ στο χώρο της Υγείας και αυτό πρόκειται να αλλάξει γιατί αυτά τα λεφτά είναι του Ελληνικού λαού" είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις και διοικήσεις. Τέλος δεσμεύτηκε να προσληφθεί προσωπικό στο ΕΚΑΒ όπως εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης από τους διασώστες με 8μηνες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από την Περιφέρεια όπως επίσης και για επικουρικούς γιατρούς.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης στον λόγο του ανέφερε τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή στον τομέα της υγείας και ζήτησε να προσληφθούν διασώστες για τις θέσεις του ΕΚΑΒ με 8μηνες συμβάσεις τουλάχιστον για τρία έτη επιχορηγούμενες από πόρους της Περιφέρειας καθώς και μία βάση ασθενοφόρων στην Εγνατία Οδό.

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στον χαιρετισμό του δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό βήμα το κέντρο του ΕΚΑΒ που κατασκευάστηκε και δήλωσε πως θα στηρίξει οικονομικά η Περιφέρεια 20 διασώστες προκειμένου να εργαστούν στο ΕΚΑΒ Κοζάνης.

    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπολος στην ομιλία του τόνισε τα προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο του ΕΚΑΒ ενώ τόνισε την ανάγκη σε εξοπλισμό αλλά και σε εργατικό δυναμικό.

     Ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης δήλωσε πως οι εργαζόμενοι θα είναι άψογοι και άρτιοι στην εργασία τους με τη βοήθεια του νέου κτηρίου και των καινούργιων ασθενοφόρων.

    Ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ Κοζάνης Δημήτρης Παπαγγελής στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στις νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Κοζάνης και ανέφερε πως "αλλάζει σελίδα" στη λειτουργία του και ευχαρίστησε όσους προσπάθησαν για να το νέο κτήριο και τα ασθενοφόρα όπου στόχο έχουν να βοηθήσουν το έργο των εργαζομένων.

    Τα ασθενοφόρα δώθηκαν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με συνολικό κόστος 838 χιλιάδες ευρώ.

    Βίντεο και φωτογραφίες εδώ
    ***
    Επισκέψεις σε Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο θα κάνει το πρωί του Σαββάτου ο Αν. Υπουργός Υγείας

    Πηγή: prlogos.gr

    ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

    Συναντήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης το Σάββατο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

    Ο πολυ-αναμενόμενος υπουργός που ανέβαλε ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο την επίσκεψή του στην Κοζάνη, θα βρίσκεται στην περιοχή από το απόγευμα της Παρασκευής για την επίσημη τελετή παράδοσης των 14 νέων σύγχρονων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ όπως έγινε γνωστό θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στις 12 το Νοσοκομείο Κοζάνης.

    Στο θέμα της υγείας στην περιοχή, τις ενέργειες τις περιφέρειας, τον χάρτη υγείας της περιφέρειας και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην περιοχή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης. Ο κ. Πολάκης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γιαννακίδης, δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, αν και τα προβλήματα είναι πολλά σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, σημειώνοντας στη δήλωσή του πως:

    "Προσπάθησα πολλές φορές από την πλευρά μου να πιέσω τον υπουργό να κάνει μια επίσκεψη ώστε να έχει μια εικόνα για την κατάσταση της υγείας στη Δυτική Μακεδονία . Τη Δυτική Μακεδονία δεν μπορείς να τη γυρίσεις σε μια ημέρα, θέλει τουλάχιστον δύο ημέρες. λόγω όμως των υποχρεώσεων, των νομοσχεδίων που έπρεπε να περάσουν στη βουλή, ο υπουργός είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Είπαμε στον υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή όχι μόνο για να παραλάβουμε το ΕΚΑΒ αλλά και να κάνει επισκέψεις στα νοσοκομεία. Έχουμε διαβεβαίωση ότι το Σάββατο στις 10 θα επισκέπτεται το Μποδοσάκειο και στις 12 το Μποδοσάκειο. Εγώ επέμενα να επισκεφθεί το Φλώρινα, την πρόσωπα, τη Δεσκάτη, που είναι μεγάλοι και απομονωμένοι δήμοι και υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν τα πολυδύναμα ιατρεία και να ενισχυθεί ο δήμος με βάση ασθενοφόρου που θα λειτουργεί στην περιοχή", κατέληξε.

    Β.Σ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κοζάνη: Με διαλυμένες τις υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία… εντυπωσιακά εγκαίνια στο νέο κτήριο του ΕΚΑΒ και παραλαβή 14 ασθενοφόρων Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top