• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

    Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου: Βρισιές, προπηλακισμοί και «χρυσαυγητισμός» με την προβιά της «επιτροπής πολιτών Νεάπολης», κατά του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης…

    «Απόφαση παρωδία» για φιλοξενία 120 προσφύγων, σε πρώην στρατόπεδα σε Τσοτύλι, Νεάπολη, Σιάτιστα, Εράτυρα και Πεντάλοφο (ξενώνας)


    Αυτό είναι το «χρυσαυγήτικο» κείμενο της …«επιτροπής πολιτών Νεάπολης» που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου:
    Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Καραμπατζιά, «πολίτες» της «επιτροπής πολιτών Νεάπολης» τον αποδοκίμαζαν και τον διέκοπταν. Απαντώντας στις προκλήσεις ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκανε λόγο για ρατσιστικές - ξενοφοβικές συμπεριφορές που δεν εκφράζουν την κοινωνία της Νεάπολης. Τότε οι «δημότες» της «επιτροπής πολιτών Νεάπολης» κινήθηκαν εναντίον του, βρίζοντας με χυδαίο τρόπο, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να ανέβει στο πάνελ και να του επιτεθεί.
    Δήλωση του Μιχάλη Καραμπατζιά, στο kozan.gr, για τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, στη Νεάπολη, με θέμα την πρόταση Βίτσα: “Ήταν μια σχεδιασμένη ενορχηστρωμένη φιέστα ξενοφοβίας, ρατσιστικού μίσους, από ένα ακροατήριο πολύ καλά στημένο”

    “Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου ήταν  μια σχεδιασμένη ενορχηστρωμένη φιέστα ξενοφοβίας, ρατσιστικού μίσους, από ένα ακροατήριο πολύ καλά στημένο. Τραμπουκισμοί, απειλές, ακατανόμαστες βρισιές και εκφράσεις στο πρόσωπό μου, με την ανοχή του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου, παρουσία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Το πιο λυπηρό είναι ότι το κείμενο “τι θα συμβεί στη Nεάπολη” που παρουσίασε η επιτροπή πολιτών Νεάπολης (και μάλιστα από εκπαιδευτικό), είναι μνημείο μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας. Γνώμη μου είναι πως δεν είναι αυτή η Νεάπολη, δεν είναι αυτό το Βόιο. Ήταν πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, άλλωστε το παραδέχτηκαν ότι είναι Έλληνες “πατριώτες” και είχαν συγκεκριμένο σκοπό. Ας εξάγει τα συμπεράσματά του ο λαός της περιοχής.”.

    Απαράδεκτες εκφράσεις ακούστηκαν επίσης από ευτυχώς ελάχιστους ομιλούντες προς το προεδρείο και τους συμβούλους, παρουσία και του Μητροπολίτη, στον οποίο κάποιοι επιτέθηκαν φραστικά λέγοντας, «Του Αγίου Γεωργίου να μην έρθεις στη Νεάπολη», «για την έδρα ήξερες να μιλάς ενώ τώρα όχι»!!!
    ***
    Πριν το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Βοΐου γινόταν λόγος για 2000 πρόσφυγες, μετά για 500 και τέλος αποφάσισαν για 120 πρόσφυγες διασκορπισμένους σε τέσσερα πρώην στρατόπεδα, σε Τσοτύλι, Νεάπολη, Σιάτιστα, Εράτυρα και Πεντάλοφο (ξενώνας) και όχι μόνο σ’ ένα χώρο, εφόσον κι εάν το κράτος εγγυηθεί μια σειρά από προαπαιτούμενα. Σ’ αυτά τα στρατόπεδα ο στρατός πρέπει να παράσχει τη σίτιση, την καθαριότητα, την υγειονομική περίθαλψη και το κράτος να ολοκληρώσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις…
    Αυτή η πρόταση του δημάρχου Δ. Λαμπρόπουλου υπερψηφίστηκε, με 14 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 7 όχι με διαφοροποιήσεις στην αιτιολόγηση από Παναγιώτα Ορφανίδου, Β. Σταμπολού, Θ. Γιώτη, Η. Σίμο, Θ. Πίτα, Γ. Μαγιάγκα και Α. Κορδίστα.

    Η παράταξη της κας Ορφανίδου όπως ανέφερε δεν είναι αντίθετη στη φιλοξενία προσφύγων, αλλά με βάση τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, άλλαξε τη στάση που είχε κρατήσει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Μαρτίου, όπου είχε προτείνει φιλοξενία σε πολλούς μικρούς πυρήνες σε όλο το Βόιο, είπε ότι διαφωνεί με τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο στη Νεάπολη, ενώ, όπως επισήμανε η ίδια, από τη στιγμή που o Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ανακοίνωσε πως στη συνολική πρόταση που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, για το θέμα του προσφυγικού, δεν περιλαμβάνεται το Βόιο, πρότεινε το έγγραφο να επιστραφεί πίσω στον κ. Βίτσα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μανώλης Γκάσης αποχώρησε από τη συνεδρίαση πολύ νωρίς, και ενώ στις άλλες συνεδριάσεις είχε προτείνει το στρατόπεδο της Νεάπολης, τώρα είπε ότι είναι αντίθετος.

    H πρόταση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, για  φιλοξενία προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία δεν περιλαμβάνει το Βόιο, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς.

    Οι κύριοι Γιαννακίδης, Κάτανας και Χριστοφορίδης αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στο Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης και στο πως δίνονται λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς, μετέφερε και μια εναλλακτική πρόταση, που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, για να μην έρθουν νέοι πρόσφυγες στη Νεάπολη, αλλά για να μεταφερθούν αυτοί που υπάρχουν στο Κλειστό της Λευκόβρυσης, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα.

    Δείτε όλη την επεισοδιακή συνεδρίαση που μετέδωσε ζωντανά ο siera fm από τη Νεάπολη στα δυο βίντεο που ακολουθούν.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου: Βρισιές, προπηλακισμοί και «χρυσαυγητισμός» με την προβιά της «επιτροπής πολιτών Νεάπολης», κατά του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης… Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top