• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ»: Μαζική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για την καταβολή έκτακτου επιδόματος ενόψει του Πάσχα

    Έντεκα εργαζόμενοι στο δρόμο μετά το λουκέτο στην “Ηλεκτρονική” Κοζάνης

    Πηγή: prlogos.gr

    Από την Πέμπτη 14 Απριλίου η «Ηλεκτρονική» της Κοζάνης έκλεισε αφήνοντας στο δρόμο έντεκα εργαζόμενους. Η ανακοίνωση στην πόρτα είναι χαρακτηριστική και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ερωτηματικού. Η εταιρία δεν τα κατάφερε και οδηγήθηκε σε αναγκαστική πτώχευση….
    Ι.Π.
    ***
    Στο πλευρό τους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
    Πηγή: 902.gr

    Παρέμβαση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, όπου συνεδρίαζε η διοίκηση, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 19 Απρίλη οι εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής» διεκδικώντας την καταβολή έκτακτου επιδόματος ενόψει του Πάσχα.

    Στη μαζική κινητοποίηση στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκαν για μια ακόμη φορά μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τα οποία τους κάλεσαν να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους καθώς και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία για το Ασφαλιστικό.

    Υπενθυμίζουμε ότι 450 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έχουν πεταχτεί στην ανεργία μετά την πτώχευση της επιχείρησης και διεκδικούν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση η καταγγελία της Σύμβασης και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους.

    Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΕΔ, επικαλούμενη ότι δεσμεύεται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής» δεν έχουν τυπικά την ιδιότητα του ανέργου καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη στα χέρια τους τις καταγγελίες της σύμβασής τους, τους απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε αυτή την φάση για την ικανοποίηση του αιτήματός τους. Επίσης ότι είναι αναρμόδια και ότι θα επανεξετάσει το σχετικό αίτημα το επόμενο διάστημα καθώς και ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στο υπουργείο Εργασίας για την εξεύρεση λύσης.

    Ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Διοίκησης του ΟΑΕΔ από τη μεριά των εργαζομένων με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τάχθηκε υπέρ της άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος των εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής». Κάλεσε να επιταχυνθούν και να απλουστευτούν οι σχετικές διαδικασίες, σημειώνοντας ότι είναι γνωστή η καθυστέρηση για την έκδοση ανάλογων αποφάσεων λόγω του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου με βάση το πτωχευτικό δίκαιο, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εργαζόμενους του «Κωνσταντακάτου» που πάνω από δυο χρόνια βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση. Να μη μείνουν οι εργαζόμενοι στον αέρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γκώγκος.

    Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής» απαίτησαν την άμεση καταβολή του επιδόματος. Ενημερώνοντας αμέσως μετά τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους, χωρίς καμία αυταπάτη σε συντονισμό με τους εργαζόμενους σε όλα τα υποκαταστήματα της επιχείρησης της χώρας, κλιμακώνοντας την πίεσή τους προς όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

    Σε αυτά τα πλαίσια συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης με τον γγ του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να πιέσει η υπηρεσία για να λάβουν άμεσα τις καταγγελίες σύμβασης, ενώ το απόγευμα της Τρίτης έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με τον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ»: Μαζική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για την καταβολή έκτακτου επιδόματος ενόψει του Πάσχα Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top