• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 2 Απριλίου 2016

    ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Διαμαρτυρίες των προσφύγων για τα κλειστά σύνορα (ΦΩΤΟ)

    Από το Πολύκαστρο
    Πηγή: 902.gr

    Διαμαρτυρίες από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία της χώρας μας, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και τους μετατρέπει σε κρατούμενους και μάλιστα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. 

    Από το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποκλείσει την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου, απαιτώντας να ανοίξουν.

    Οι πρόσφυγες έχουν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά.

    Στο λιμάνι της Χίου παραμένουν πάνω από 800
    Από το λιμάνι της Χίου

    Στον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού της Χίου διανυκτέρευσαν οι περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ στο Χαλκειό, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στη γειτονική Τουρκία από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απρίλη. 

    Αρνούνται, επίσης, να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας, στη βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου, που απέχει μόλις 500 μέτρα από το χώρο πρόσδεσης των πλοίων. 

    Τα πλοία της γραμμής από το βράδυ της Παρασκευής, δένουν στο λιμάνι των Μεστών, στη νοτιοδυτική Χίο.

    Εγκλωβισμένοι πάνω από 52.000 σε όλη τη χώρα
    Από το λιμάνι της Χίου

    Σύμφωνα με τα τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέχρι τις 8 το πρωί του Σαββάτου, καταμετρήθηκαν 52.147 άνθρωποι που είναι διασκορπισμένοι σε δεκάδες απαράδεκτα και μόνο κατ' όνομα κέντρα «φιλοξενίας» και καταυλισμούς με σκηνές.

    Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με την καταμέτρηση, βρίσκονται 6.129 άτομα και στην Αττική 14.437, εκ των οποίων τα 5.084 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι συνθήκες είναι άθλιες.

    Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται συνολικά 2.551 πρόσφυγες και μετανάστες, και στη Βόρεια Ελλάδα 28.794. Από αυτούς στην Ειδομένη είναι εγκλωβισμένοι 11.318 άνθρωποι, έρμαια των απαράδεκτων συνθηκών ζωής.

    Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ ζητά ο Γερμανός ΥΠΕΞ
    Από το Πολύκαστρο

    Να χορηγηθεί περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιε προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που τους εγκλωβίζει επ' αόριστον στη χώρα μας. 

    Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, 100.000 άνθρωποι θα προσπαθούσαν τώρα να «επιζήσουν» στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ εάν οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα δεν κατέληγαν σε μια συμφωνία στα τέλη του Μάρτη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Διαμαρτυρίες των προσφύγων για τα κλειστά σύνορα (ΦΩΤΟ) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top