• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 23 Απριλίου 2016

    Έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Νεάπολη του δήμου Βοΐου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/4) στην Περιφέρεια Δυυτ. Μακεδονίας

    Πηγή: kozan.gr

    Έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Νεάπολη του δήμου Βοΐου (ή γενικότερα στην περιοχή μας), πραγματοποιήθηκε σήμερα, το μεσημέρι, στην Περιφέρεια, παρουσία δημάρχων της Π.Ε. Κοζάνης, πλην του κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλου. Το Kozan.gr επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κοζάνης, Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος μας ανέφερε, ότι: «Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, μέχρι και σήμερα Παρασκευή, εκτός βέβαια από ένα έγγραφο το οποίο είχε μαζί του στη σημερινή σύσκεψη, ο  Χρήστος Λυσσαρίδης (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Βοΐου). Στο έγγραφο αυτό, ο κ. Βίτσας ζητά να δημιουργηθεί κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο στρατόπεδο «Πόρτη» στη Νεάπολη, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες διαμόρφωσής του κι αφού ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας».

    Να σημειωθεί, ότι, στη συνάντηση του Δημάρχου Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλου, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, στην Αθήνα, πληροφορίες αναφέρουν, πως, στην κουβέντα που έγινε ανάμεσά τους, αναφέρθηκε και ο αριθμός των προσφύγων, που αναμένεται να φιλοξενηθούν στη Νεάπολη, ο οποίος ανέρχεται στους 500. Στο τραπέζι τέθηκε και η πρόταση, αυτοί οι 500 πρόσφυγες, να διανεμηθούν σε Σιάτιστα, Τσοτύλι, Νεάπολη και Εράτυρα (πρώην Στρατόπεδα) και όχι μόνο στη Νεάπολη.

    Την ίδια στιγμή, αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Νεάπολης, σχετικά με την παραφιλολογία που υπήρξε σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που αναμένεται να φιλοξενηθούν εκεί. “Η κοινωνία είναι φιλόξενη, μπορεί και θέλει να προσφέρει φιλοξενία σ’ έναν αριθμό προσφύγων, όμως σε καμιά περίπτωση σε 2.000 πρόσφυγες, όπως ακούστηκε”, μας λέει κάτοικος, καλός γνώστης της “ανθρωπογεωγραφίας” της περιοχής, ο οποίος συμπληρώνει: “Πολύ φοβάμαι, ότι αυτή η αποσπασματική και ελλειπής ενημέρωση, από την πλευρά των αρμοδίων, για το ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που σχεδιάζουν να φέρουν στην περιοχή της Νεάπολης, μπορεί να έχει ήδη δημιουργήσει αρνητική προδιάθεση στους κατοίκους της περιοχής. Έπρεπε, από την πρώτη στιγμή, η δημοτική αρχή, να αναφέρει, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που θα έρθουν και το πώς και πού θα διανεμηθούν. Ο κόσμος είναι λογικό να φοβάται το άγνωστο και ειδικά όταν ακούγονται εξωπραγματικοί αριθμοί, κρίνοντας πάντα με βάση τον πληθυσμό της Νεάπολης.”.

    Σε κάθε περίπτωση την Κυριακή, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, από το δήμαρχο Δ. Λαμπρόπουλο και θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν.
    ***
    Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βοΐου για τη δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων

    Πηγή: prlogos.gr

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 σας καλούμε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση την 24η  του μηνός Απριλίου   του έτους  2016 ημέρα Κυριακή και  ώρα  12.30  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Βοΐου στη Νεάπολη για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

    Λήψη απόφασης σχετικά με την δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας  προσφύγων, στο χώρο του Στρατοπέδου ΠΟΡΠΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, στη Νεάπολη.

    ΚΟΙΝ/ΣΗ: 

    1. Δήμαρχο Βοΐου.  
    2. Προέδρους & Εκπροσώπους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων
    3. Τοπικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς  
    4. Εφημερίδες Κοζάνης
      
    Ο Πρόεδρος
    του Δημοτικού Συμβουλίου

    Χρήστος Λυσσαρίδης
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Νεάπολη του δήμου Βοΐου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/4) στην Περιφέρεια Δυυτ. Μακεδονίας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top