• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

    Στο ίδιο -πολυπαιγμένο- έργο θεατές: Διαβεβαιώσεις Υπουργείου Υγείας ότι οι υφιστάμενες κλινικές θα παραμείνουν ανοιχτές και στα δύο νοσοκομεία

    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

    Ενημέρωση του συντονιστικού για το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό που έρχεται στα δύο νοσοκομεία

    Πηγή: prlogos.gr

    Σε καλό κλίμα και με διαβεβαιώσεις ότι όλες οι υφιστάμενες κλινικές θα παραμείνουν ανοιχτές και στα δύο νοσοκομεία της περιοχής, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της συντονιστικής επιτροπής από φορείς του Δήμου Κοζάνης με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα ξανθό, σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορείς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι στα σχέδια του Υπουργείου να κλείσει κάποια από τις υφιστάμενες μονάδες υγείας, ενώ ως απάντηση στα όσα ακούγονται περί "περιφερειακών" νοσοκομείων στην περιοχή, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το υπουργείο είναι αυτό που είναι αρμόδιο να κάνει τέτοιο σχεδιασμό, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει τίποτα στο χάρτη υγείας της περιοχής και προτεραιότητα είναι να μείνουν όρθια τα νοσοκομεία.

    Η επιχειρηματολογία των φορέων αναπτύχθηκε γύρω από το ψήφισμα της συγκέντρωσης, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός ενημέρωσε τους φορείς γύρω από την πορεία των προσλήψεων (μόνιμων και εκτάκτων) στα δύο νοσοκομεία. Έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών που προχωρούν, συγκεκριμένα πρόκειται να έρθουν 11 στο Μαμάτσειο και 12 στο Μποδοσάκειο, ενώ σημείωσε πως είναι μέριμνα του υπουργείου η στελέχωση των νοσοκομείων.

    Επίσης, ο υπουργός τόνισε πως θα υπάρξουν προσλήψεις και σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό (σύνολο 29 ατόμων), ενώ ζήτησε τη βοήθεια  όλων ώστε να μείνουν ανοιχτές οι κλινικές.

    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός εκθείασε την πρωτοβουλία της περιφέρειας για την επιχορήγηση των επικουρικών γιατρών, ενώ από την πλευρά τους οι φορείς τόνισαν την ανάγκη να δοθούν επιπλέον κίνητρα πέρα από τα οικονομικά για τη στελέχωση των νοσοκομείων (όπως επιπλέον μοριοδότηση, αλλαγές ως προς ηλικιακούς περιορισμούς, απαλλαγές από το αγροτικό κ.α.).

    Περισσότερες πληροφορίες για το αποτέλεσμα της συνάντησης θα γίνουν γνωστές τις προσεχείς ημέρες, ενώ αναμένεται και σχετική  επίσημη ανακοίνωση.

    Β.Σ.
    ***









    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στο ίδιο -πολυπαιγμένο- έργο θεατές: Διαβεβαιώσεις Υπουργείου Υγείας ότι οι υφιστάμενες κλινικές θα παραμείνουν ανοιχτές και στα δύο νοσοκομεία Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top