• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

    «Σκληρές μάχες σώμα με σώμα» αρμοδίων(;!) πολιτικών και μη παραγόντων και φορέων στα ερείπια των υπηρεσιών υγείας στα Νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας

    Ιωαννίδης: "Ο υπουργός ξαφνιαζόταν όταν άκουγε για περιφερειακό ή ειδικού σκοπού νοσοκομείο" (video)

    Πηγή: prlogos.gr

    "Οι λύσεις που επιδιώκουμε να χαρακτηριστεί το ένα νοσοκομείο ειδικού σκοπού, που δεν υφίσταται ή περιφερειακού, που κι αυτό δεν υφίστανται -και οφείλω να πω ότι ο υπουργός ξαφνιαζόταν όταν τα άκουγε- δεν βοηθούν τη συζήτηση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Ιωαννίδης, σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης στο περιθώριο επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού κ. Βερναδάκη στο δημαρχείο Κοζάνης. Ο Λευτέρης Ιωαννίδης επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του "Πρωινού Λόγου", επανέλαβε ότι η περιοχή χρειάζεται συνενώσεις και όχι διχασμούς μιας και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή, όπως τόνισε. Το άμεσο είναι να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, σημείωσε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του υπουργείου ότι δεν θα κλείσει καμία δομή υγείας, μιας και όπως είπε ο δήμαρχος μεταξύ άλλων: "Ο νομός Κοζάνης έχει ανάγκη και τα δύο νοσοκομεία να είναι ισχυρά και δυνατά".

    Β.Σ.

    video: Flash τηλεόραση - Βαγγέλης Χριστόδουλος 
    ***
    Δημήτρης Κυφωνίδης: «Ανακριβείς οι δηλώσεις του Ιορδάνη Ανδρεάδη» - Ιορδάνης Ανδρεάδης: «Ή θα φωνάξουμε τα κανάλια και θα κλείσουμε τις κλινικές ή θα βάλουμε πλάτη»

    Πηγή: prlogos.gr

    Μετά από επικοινωνία  του «Πρωινού Λόγου»  με το Δημήτρη Κυφωνίδη, διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ειπώθηκαν τα εξής:

    «Είναι ανακριβείς οι δηλώσεις του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής . Η απαγόρευση των τακτικών χειρουργείων στο Μποδοσάκειο έγινε επειδή αυτές τις μέρες ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν είχε καταθέσει πρόγραμμα για τη διασφάλιση της  μετεγχειρητικής πορείας των ασθενών. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης δεν δέχτηκε το πρόγραμμα της κλειστής έστω εφημερίας, το οποίο του πρότεινα, οπότε ήταν λογικότατο να μην επιτραπούν άλλα τακτικά  χειρουργεία».

    «Την ευθύνη για τα τακτικά ιατρεία έχει ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής» απάντησε ο κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης , ο οποίος παρέμεινε  το τετραήμερο σε εφημερία για να λειτουργήσει η χειρουργική. Με χειρουργικά περιστατικά του Μαμάτσειου να μεταφέρονται στο Μποδοσάκειο, όπως άλλωστε συνέβη και με αντίστοιχα παθολογικά του Μποδοσάκειου που μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο λόγω της έλλειψης γιατρών στα δύο νοσοκομεία. Ο κ .Ιορδάνης Ανδρεάδης δήλωσε: «Δεν μπορώ να γεννήσω γιατρούς ούτε όμως να εκκενώσω το τμήμα διασκορπίζοντας τους ασθενείς σε νοσοκομεία. Η χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου κρατήθηκε ζωντανή και με δύο χειρουργούς», όταν τώρα είναι τρεις.  «Ή θα φωνάξουμε τα κανάλια και θα κλείσουμε τις κλινικές ή θα βάλουμε πλάτη»

    «Κάποιοι θέλουν να μονοπωλούν το λόγο καταγγέλλοντας. Με ποια αρμοδιότητα ο κ. Αγγελόπουλος πήρε τηλέφωνο και απειλούσε συνεργάτη;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρεάδης. Και γιατί ο κ. Κατσίνας αντί να φέρει από τον φίλο-υπουργό υγείας έναν παθολόγο για το Μποδοσάκειο πήρε επιπλέον νεφρολόγο; Είναι δυνατόν το Μποδοσάκειο με 38 ασθενείς να έχει τέσσερις νεφρολόγους και το Μαμάτσειο με 37 έναν;»

    Η αλήθεια είναι  ότι βολεύει τους διοικούντες να μετατίθεται το πρόβλημα στον ιατρικό κόσμο αν και «δεν πρόκειται για προσωπική διένεξη», όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης. Με τον ίδιο να μιλάει για τη λειτουργία ενός πλήρους στελεχωμένου νοσοκομείου, εννοώντας το Μποδοσάκειο.

    Ι.Π.
    ***
    kozan.gr: A. Aγγελόπουλος: “Πληροφορούμαι ότι στην συνάντηση με τον υπουργό υγείας, συμπεριελήφθη και η εναντίον μου καταγγελία για δημαγωγία και εκφοβισμό”

    Σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση, στην Αθήνα, του δημάρχου Κοζάνης, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ και του Συντονιστικού Οργάνου με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δ. Μακεδονίας, Άγγελος Αγγελόπουλος, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Πληροφορούμαι, ότι στα βασικά θέματα του “Συντονιστικού για το συλλαλητήριο”,στην συνάντηση με τον υπουργό υγείας, συμπεριελήφθη και η εναντίον μου καταγγελία για δημαγωγία και εκφοβισμό. Ελπίζω ότι παράλληλα κατήγγειλαν και την πραγματικότητα!!!!”

    kozan.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Σκληρές μάχες σώμα με σώμα» αρμοδίων(;!) πολιτικών και μη παραγόντων και φορέων στα ερείπια των υπηρεσιών υγείας στα Νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top