• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

    ΔΗμοκρατική ΠΑνεπιστημονική Κίνηση Ιατρών - ΔΗΠΑΚ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην υγεία): Ανακοίνωση

    Πηγή: kozani.tv

    Συναδέλφισες συνάδελφοι

    Οι εκλογές στις 23 Φλεβάρη στην ΄Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για όλους μας. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ-ΔΝΤ γίνεται ακόμη πιο βάρβαρη. Η αντιλαϊκή επίθεση συνδυάζεται με ένταση κατασταλτικών μέτρων, την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη».

    Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιστήμης μας και η τεχνολογική πρόοδος θα μας επέτρεπε να παρέχουμε υψηλό επίπεδο υγειονομικής φροντίδας στο λαό, σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, αντ΄ αυτού βιώνουμε την πλήρη απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος αλλά και την πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών μας.

    Δουλεύουμε πολλές ώρες, κακοπληρωμένοι, αρκετές φορές απλήρωτοι στα όρια των αντοχών μας λόγω έλλειψης προσωπικού, όχι μόνο ιατρικού, αλλά και λόγω έλλειψης υλικών και υποδομών, με κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και τη δική μας. Ταυτόχρονα η υγεία αποτελεί ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα για το λαό.

    Οι ειδικευόμενοι γιατροί αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευσή μας, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας και την επαγγελματική μας προοπτική. Προβλήματα που επιτείνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της έλλειψης ειδικευμένων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, αφού δεν γίνονται προσλήψεις και καλούμαστε να καλύπτουμε και τα κενά αυτών.

    Η πλειοψηφία του ΔΣ τι έκανε το προηγούμενο διάστημα; Επισημαίνει τα προβλήματα χωρίς να αναδεικνύει τον υπεύθυνο, που είναι η πολιτική της ΕΕ και εφαρμόζουν πιστά της οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , χωρίς να οργανώνει το αγώνα των γιατρών μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Πάμε σε εκλογές χωρίς να γίνει καν απολογιστική συνέλευση, ώστε να αναπτυχθεί ένας διάλογος  πως φθάσαμε ως εδώ, τι πρέπει να κάνουμε.

    Συναδέλφισες συνάδελφοι

    Ισχυροποίησε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ισχυροποίησε τη ΔΗΠΑΚ της εκλογές της ΕΝΙΔΜ,  τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος!

    Παλεύουμε για:

    • Να αποσυρθεί τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
    •  Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλο το λαό! Ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν ΠΦΥ, πρόληψης. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
    • Καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία!
    • Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες και να αποκατασταθούν οι μισθοί μας.
    • Σταθερό 5ήμερο ,6ωρο,30ωρο.Μία εφημερία την εβδομάδα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
    • Κανένας φραγμός για την ειδικότητα ,η εκπαίδευση μας να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    • Να μη γίνει καμιά   κατάργηση νοσοκομείων αι νοσοκομειακών κρεβατιών. Καμιά διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

    Ασλανίδου Αφροδίτη, Γκόγκος Γεώργιος, Κατσάρου Στεφανία.
    ΦΛΕΒΑΡΗΣ  2016
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΔΗμοκρατική ΠΑνεπιστημονική Κίνηση Ιατρών - ΔΗΠΑΚ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην υγεία): Ανακοίνωση Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top