• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

    ΜΑΤ και τρομοκρατία κατά των απεργών στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα

    Με τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία επιχειρούν εργοδοσία και κυβέρνηση να σπάσουν τη νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

    Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων συνδικαλιστών εκπροσώπων από σωματεία της περιοχής του συμπαραστέκονται στους απεργούς, ενώ οι εργαζόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το εργοστάσιο. 

    Μιλώντας πριν λίγη ώρα στο webradio 902.gr ο Χρήστος Λάζος από την επιτροπή αγώνα των απεργών, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση που στηρίζει την εργοδοσία ενάντια στο δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα των εργαζομένων.

    Για το θέμα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

    Στο πλευρό των απεργών είναι σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης ενώ οι σύλλογοι των ΟΤΑ σε ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισαν να μην συλλέξουν και να μην παραδώσουν ανακυκλώσιμα υλικά για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία.

    Συγκεκριμένα, αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στην ανακύκλωση έχουν πάρει μέχρι στιγμής:

    Το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων

    Το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»

    Ο Σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων - Ηπείρου

    Ο Σύλλογος γυναικών Ν. Ιωαννίνων

    Οι Σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας και Ιωαννίνων και το Σωματείο εργαζομένων.



    Πηγή: 902.gr
    ***
    Γιάννενα: Πικετοφορία ενάντια στην τρομοκράτηση των απεργών της «Γενικής Ανακύκλωσης» (ΦΩΤΟ)

    Αγωγή κατέθεσε η εργοδοσία - Συγκέντρωση την Τρίτη στα δικαστήρια
    Από την πικετοφορία

    Δυναμική πικετοφορία στους δρόμους των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας το ΠΑΜΕ,Σωματεία και φορείς δίνοντας απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ» με την επιστράτευση των ΜΑΤ, που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους.

    Οι εργαζόμενοι, με τα δυναμικά τους συνθήματα, κατήγγειλαν τις συλλήψεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που επιστράτευσε η εργοδοσία, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου για τη στάση ανοχής απέναντι στις απολύσεις, αλλά και στην ποινικοποίηση των αγώνων.

    Η εργοδοσία κατέθεσε αίτηση για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία και η δικάσιμος έχει οριστεί για την Τρίτη 10 Νοέμβρη. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καλεί όλα τα Σωματεία, τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.

    Επιπλέον, κάτω από την παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, το ΕΚ Ιωαννίνων αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 11 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους της «Ανακύκλωσης».

    Οι απεργοί παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας την 48ωρη απεργία τους που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών που προωθεί η εργοδοσία, ενώ έχουν στο πλευρό τους σωματεία, φορείς, οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

    Πηγή: 902.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΑΤ και τρομοκρατία κατά των απεργών στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top