• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

    ΚΟΖΑΝΗ: Η ΕΑΑΚ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ

    ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

    Με λύπη διαπιστώσαμε τον κίνδυνο αφυδάτωσης της ΠΑΣΠ από την υπερβολική συγκίνηση για το προσφυγικό δράμα! Η ΠΑΣΠ αποφάσισε τη δημιουργία μιας επιτροπής “αλληλεγγύης” για τους πρόσφυγες χωρίς πολιτικό πρόσημο όπως δηλώνουν “για φιλανθρωπικούς σκοπούς, γενικά”. Αλληλεγγύη χωρίς πολιτικό πρόσημο, πώς; Μαζί με την ΠΑΣΠ πολλά και τα κροκοδείλια δάκρυα κυβέρνησης, ΜΜΕ, διεθνών οργανισμών  και πολλών άλλων που  δηλώνουν τάχα συγκλονισμένοι με την τραγωδία που συντελείται αυτή τη στιγμή τη Συρία. Δε μπορεί κανείς να μιλάει για  αλληλεγγύη όταν δεν κατονομάζει τους ενόχους, όταν δεν κατονομάζει τη ρίζα του προβλήματος. Και αυτοί που ευθύνονται για τους χιλιάδες θαλασσοπνιγμένους στο Αιγαίο, για τους χιλιάδες που ζουν σα παράνομοι στη χώρα μας, έχουν όνομα και είναι συγκεκριμένοι.

    Είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κεφαλαίου – ΕΕ - ΗΠΑ, με τη συνενοχή, φυσικά, της ελληνικής κυβέρνησης.

    Οι φράκτες, η συνθήκη του Δουβλίνου -που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στις χώρες υποδοχής-, η FRONTEX που τους δέρνει και τους πετάει στη θάλασσα, η καταστολή και οι θάνατοι που οφείλονται σε αυτήν στα σημεία διέλευσης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το Άουτσβιτς. Οι πρόσφυγες από κράτος και ΕΕ, θεωρούνται παράνομοι, δεν τους παρέχονται ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ζωής και επιβίωσης, ενώ γίνονται θύματα φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων από τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που  επιδιώκουν να δηλητηριάσουν τον πληθυσμό των νησιών με τις δήθεν εθνικές πολιτικές τους και να στρέψουν την απόγνωση των κατοίκων προς τους μετανάστες, για να μείνουν άθιχτοι οι βασικοί υπαίτιοι για τη κατάσταση, κεφάλαιο - ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι - Ε.Ε. -ΝΑΤΟ, ως τα καλύτερα σκυλιά του συστήματος. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΕ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΑΝΕΛ και οι εκπρόσωποι τους στις σχολές μας.

    Αν οι συγκινημένοι, λοιπόν, δεν είναι σε θέση να συγκρουστούν με την πολιτική που προκαλεί τους πρόσφυγες, αν δεν είναι σε θέση να καταδικάσουν τον αισχρό φράκτη του Έβρου που τους θαλασσοπνίγει, τότε ας μη μιλούν για αλληλεγγύη. Ας μη μιλούν για αλληλεγγύη, όταν αρνούνται να μιλήσουν για την αιτία που γεννά τις ιμπεριαλιστικές συρράξεις  και προσπαθούν να βάλουν απολιτίκ μανδύα σε θέμα που αφορά ανθρώπινες ζωές. Γιατί φιλανθρωπία κάνει και ο Βερόπουλος, κάνει και η Εθνική και μας παίρνει και το σπίτι!

    Ας μη μιλά για αλληλεγγύη, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που συνέβαλε τα μέγιστα στην κοινωνική λαίλαπα που συντελείται στη χώρα μας, που υποστηρίζει το φράκτη στον Έβρο. Ας μη μιλούν εκείνοι οι οποίοι ψήφισαν και τα 3 μνημόνια ωθώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων, της νεολαίας και των συνταξιούχουν στην εξαθλίωση, ωθώντας στην απόλυτη διάλυση κάθε έννοιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας.

    Ουδέποτε, φυσικά, είδαμε τους συγκινημένους ΠΑΣΠίτες σε κανένα αντιφασιστικό ή αντιιμπεριαλιστικό συλλαλλητήριο στην πόλη. Αποτελεί τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να πατάνε πάνω στο  προσφυγικό δράμα μπας και πάρουν κανένα κουκί παραπάνω στις φοιτητικές εκλογές, την ίδια στιγμή που η “δραστηριοποίησή” τους αφορά εκδρομούλες στο Μπανσκο, ομάδες τίτσου κτλ. Καταγγέλουμε λοιπόν απερίφραστα την ΠΑΣΠ, την παράταξη που προσπαθεί να συμβάλλει  στον συνειδητό αποπροσανατολισμό των φοιτητών από τα πραγματικά προβλήματα που έρχονται αντιμέτωποι σήμερα!

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ
    ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΚΟΖΑΝΗ: Η ΕΑΑΚ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top